Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történne? (többi lent)

Mi történne? (többi lent)

Figyelt kérdés

Láttam a Discovery-n hogy tucskokat 100%-os oxigéntartalmú közegbe raktak , és sokkal erősebbek, nagyobbak... lettek.

Az lenne a kérdésem, hogy ha 100%-os CO2 közegbe raknék egy növényt,akkor mi történne?

Nagyobb, ízletesebb, több termést hozna?

Ellenállóbb lenne?

Szüksége van egy növénynek CO2-n, talajon, vízen, és tápanyagon kívül másra?

A válaszokat előre is köszönöm.

Elnézést, hogy rossz kategóriába raktam.

2013. jan. 29. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, például sötétben oxigénre.
2013. jan. 29. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Valamikor kísérleteztek CO2 trágyázással, azaz üvegházba CO2 gázt engedtek.

Bár az nem 100% CO2 légkör volt.

Ha van elég fény, víz, tápanyag az algák biztosan "bevadulnak" magas CO2 tartalmú légkörben. Magasabb rendű növényeknél bonyolultabb a helyzet.

2013. jan. 30. 19:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Engem a magasabb rendű növények érdekelnének. pl.: mi történne a fokhagymával?

ui.: első válaszoló úgy érted, hogy a növényeknek sötétban szükségük van oxigénre?

2013. jan. 30. 19:18
 4/6 anonim ***** válasza:
A növényeknek sötétben oxigénre van szükségük.
2013. febr. 2. 16:36
 5/6 anonim válasza:
A fény színe is sokat befolyásol. Pl. ha piros fényt kap, akkor magas, hosszukó lesz, ha kék fényt kap, akkor terebélyes, ezért szokták üvegházakban szűrt fénnyel világítani a növényeket (bocsi lehet összekevertem, hogy melyiknél, hogyan növekszik). És természetesen minél megfelelőbb életkörnyezete van a növénynek, annál jobban tud fejlődni. A másik dolog, az, hogy pl. a virágoknál a tulajdonképpeni érintés serkenti a növekedést.
2013. febr. 2. 17:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Na, a sok jól képzett botanikusnak üzenem, hogy a növényeknek nem csak sötétben van szükségük oxiénre, hanem világosban is. Ezzel együtt a CO2-szint növelésével kiválóan lehet gyorsítani a növény növekedését, hiszen gyorsabban tud fotoszintetizálni. A gond csak az, hogy ez túl drága, ezért csak ott alkalmazzák, ahol különösen nagy az egy növényre jutó haszon, illetve számít a növények száma. Ilyen például a marihuána termesztése.
2013. márc. 1. 03:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!