Narrri kérdése:
Alkoholos oldatból házilag, hogy lehetne kivonni az alkoholt?
Figyelt kérdés
Sűrűségkülönbség elvén sikerült 96%-os alkoholban szétválasztanom, majd kivonnom nagy mennyiségű szennyező anyagot, egy oldatból. Kérdésem az lenne a visszamaradt alkoholos oldatból házilag, hogy lehetne kivonni az alkoholt? Nem szeretném túlhevíteni és idegen anyagokkal újra szennyezni. Létezik erre valami egyszerű eljárás? Az elpárologtatás túl lassú lenne. A visszamaradó szárazanyag volna számomra az értékes.2013. jan. 29. 15:54
1/5 anonim válasza:
Talán ha leírnád mi a szárazanyag összetétele, többet tudnánk írni, hogy károsodás nélkül, gyorsan kivondd belőle az alkoholt.
Viszont a párologtatás lenne a legjobb.
Érdekelne az is, hogy mi ez a dolog, amivel foglalatoskodsz.
Régen én is csináltam ilyet, lehet ugyanazzal próbálkozol? :)
2/5 Wadmalac válasza:
Legközelebb használj acetont. Gyorsabban párolog. :)
3/5 anonim válasza:
Vásárolt propolisz tinktúrából, amiben 96% alkohol van szeretném kinyerni, a szárazanyagot, hogy kisgyerekemnek is lehessen adni. Az alkohol miatt nem merem neki adni. Párologtatás sokáig tartana, melegítés meg szerintem károsítaná.
4/5 Wadmalac válasza:
Hmmm, esetleg egy kis próba az ozmózissal?
Beleszórsz egy kupac mazsolát, az elszívja az alkohol nagyját, a maradékot meg veszélytelenre higítja egy pohár tea, a propolisz ilyen oldásban is hatásos marad.
A beszeszelt mazsola meg finom nasi lesz felnőtt használatra. :)
5/5 anonim válasza:
Köszi az 5letet nem gondoltam rá, megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!