Fizika - tükrös kérdés? :D
Nem írtam félre:)
Szóval most olvastam ki az egyik Dexter könyvet. És a végén van egy olyan jelenet, hogy Dexter (este) benéz egy ablakon, de úgy, hogy őt bentről (elvileg) senki nem látja. Bent a plafonra van szerelve egy nagy tükör, Dexter így látja, hogy mi folyik a szobában. De a gyilkost nem látja, csak az áldozatát. aztán a következő jelenetben egyszer csak megjelenik a háta mögött, és leszedálja. Azt mondja neki, hogy onnan tudta, hogy itt bújkál, hogy a tükörből látta. De ugye a fény útja megfordítható. Csak az láthat engem a tükörből, akit én is látok. Ha én nem látok valakit, mert kívül esik a tükör "hatótávolságán" akkor ő sem láthat meg engem, nem?
Attól függ, mert ha kint elég sötét van, a kinti megfigyelő álcázva van,(akát tükrökkel stb., ilyenekből lehet álcaruhát csinálni) előfordulhat, hogy nem látja.
Anélkül esetleg domború tükörnél, mert úgy nehezen kivehető egy távoli alak, de egy közeli sokkal könnyebben.
Ha egy ember látja a másikat a tükörben, akkor a másik is látja az egyiket.
De az is lehet, hogy a gyilkos elbújt valami mögé, úgy, hogy csak a szeme látszódott ki, így Dexter is csak a gyilkos szemét láthatta, ha egyáltalán felfigyelt rá. Szóval az, hogy a gyilkos látta Dextert, csak annyit jelent, hogy a tükörben Dexter láthatta a gyilkos szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!