Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha az egyik tranzisztor...

Ha az egyik tranzisztor kinyit, akkor a másik miért nem tud már?

Figyelt kérdés

Hello!

[link] itt van a kapcsolási rajz. Az lenne a problémám, hogy értem, hogy az egyik tranzisztor elöbb kapcsol be mint a másik gyártási eltérések stb., értem hogy kinyit elkezd tölteni az egyik kondenzátor, de a másik tranyó bázisa, miért a kondiról fog kinyitni, miért nem a tápról? Szerintem az segítene a legtöbbet, ha valaki leírná kicsit részletesebben az áram útját, kis magyarázattal. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

2013. jan. 14. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jól látom ez valamiféle billenő áramkör lesz, azon belül is astabil multivibrátor.

Anno, mikor még iskolába jártam, nyaggattak vele, bár nem volt benne LED, oszcilloszkópra kötve vizsgálgattuk.

Hirtelen fejből nem biztos hogy jót írnék, és lehet belekeverném a mono- és bistabilt is. Most nem sok kedvem van előkeresni a jegyzeteket, füzeteket, de majd holnap, ha lesz időm megkeresem neked.

2013. jan. 14. 19:54
 2/3 A kérdező kommentje:
szia, azt nagyon szépen megköszönném :)
2013. jan. 14. 20:20
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy hasonló áramkör. Le van az is írva hogy is működik. Alapvetően ez az áramkör is úgy működik...

2013. jan. 17. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!