Mikor lesz legközelebb?
Figyelt kérdés
-napfogyatkozás?
-holdfogyatkozás?
-hulló csillagok?
2009. aug. 26. 16:25
1/8 anonim válasza:
hullócsillag az most van. minden évben agusztusban.:)
2/8 A kérdező kommentje:
én még egyet se láttam :( kb hány órakor?
2009. aug. 26. 16:46
3/8 anonim válasza:
Teljes napfogyatkozás úgy hallottam 2070 tájékán lesz, azt hiszen 2074-ben. A hulló csillagok időszaka augusztus tájékán van, egyes könyvek szerint 25.-én van a csúcspontja a "csillaghullásnak". A holdfogyatkozásról nincs információm, de ha beírod a keresődbe, biztos kiad egy címet, ahol ezek fel vannak tüntetve.
4/8 anonim válasza:
Évente 2x van teljes napfogyatkozás. Utoljára kb. egy hónapja volt Kínában. Nem tudom mikor és hol lesz a legközelebbi.
5/8 anonim válasza:
Napfogyatkozás legközelebb 2011. jan. 4-én reggel 8:30 előtt (max. 71%-os)
Meteorok szinte minden éjjel vannak, komoly meteorzáporok legközelebb okt. 20-22, nov. 17., dec. 13-14.
6/8 anonim válasza:
"A hulló csillagok időszaka augusztus tájékán van, egyes könyvek szerint 25.-én van a csúcspontja a "csillaghullásnak"."
Valójában január 3-4-én sokkal nagyobb a meteortevékenység, de akkor ritkán tiszta az égbolt.
7/8 anonim válasza:
Hullócsillagot bármikor láthatsz, ha tiszta az ég. Mondjuk augusztusban tényleg elég gyakori. Rengeteget láttam augusztus közepén.
8/8 anonim válasza:
""A hulló csillagok időszaka augusztus tájékán van, egyes könyvek szerint 25.-én van a csúcspontja a "csillaghullásnak"."
Valójában január 3-4-én sokkal nagyobb a meteortevékenység, de akkor ritkán tiszta az égbolt."
Köszönöm a helyesbítést. Úgy látszik a könyvírók is tévedhetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!