A Rubik kockát hogyan lehet kirakni, ha páratlan számú élkocka van meg a sárga kereszthez?
azt hiszem, sehogy sem. (:
de engem jobban érdekelne az az eset, ha a kezem nincs hátrakötve és még józan is vagyok ;)
Ez hülyeség , először a sárga keresztet kell kiraknod a hagyományos mód szerint , és ugyan azokkal a forgatásokkal amikkel az előbbi hármat vagy egyet már kiraktad vagy ott volt.
Utána a kereszt éleit rendezed el majd a sarkokat ,ez összesen még két szisztéma , tehát összesen még három lépésed van a megoldásig , hajrá!
kiraktam először a fehér oldalt, aztán kettő sort. utána akartam a sárga oldalt. de én csak olyan forgatásokat ismerek, ahol vagy csak a sárga közép, vagy azon kívül kettő, esetleg négy élkocka van a jó oldalon.
olyat nem, hogy a középsőn kívül még egy, vagy három.
és akárhogy forgatom, sehogy sem jön ki páros számú.
Igen én is kihagytam egy lépést tehát még 4 lépésed van.
Ha megvan a két sorod ,akkor most kell csinálnod egy sárga keresztet , utána egy sárga lapot, majd a sárga lap éleit rendezed, és a sárga sarkokat , ez kb még több mint száz forgatás ,ha hagyományosan csinálod.
Azt amikor a profik egyből kirakják azt én sem tudom.
Persze mert a barátod szétszedte a kockát és rosszul rakta össze.
Én se tudom úgy forgatni hogy ne legyen kettő jó helyen ,vagy szembe van vagy 90°ra de mindíg van kettő élkocka ami jó egymáshoz képest,olyan is lehet hogy mind a 4 jó.
Ha az első két sort már kiraktad és a sárga oldalon három él van csak meg, akkor a kocka valamikor széteshetett és rosszul raktad össze. Nem létezik a rubik-kockának olyan állapota, amikor az első két sor helyesen ki van rakva és alul három sárga él van. Vagy 0, vagy 2, vagy 4, de páratlan számú sohasem.
Szedd szét, fordítsd meg az egyik élt és rakd ki. Ha esetleg a végén az egyik sarokelem rosszul lesz, akkor szedd szét megint és helyezd el helyesen. Utána már nem áll elő ez a probléma többet.
igen, ez nekem is eszembe jutott, hogy esetleg rosszul lett összerakva, csak nem volt alkalmam megkérdezni tőle. de most, hogy már mondtátok, kiszedtem azt az egyet, ami a gondot okozta, és helyesen beraktam. így már minden jó.
köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!