Mi az oka, hogy Norvégia nyugati partjain a sarkkörön túli kikötők egész évben használhatók hajóforgalom szempontjából?
Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 22:05
2/6 anonim válasza:
a sarkkörnek nincs közvetlen köze az időjáráshoz. a sarkkör csak annyit jelent, hogy azon túl már van olyan nap (24 óra) amikor nem nyugszik le, illetve nem kel fel a nap.
3/6 anonim válasza:
A Golf-áramlat miatt sokkal melegebb van, mint ahogy arra számítana az ember. Tromsőben telente sem megy 0 fok alá a hőmérséklet, igaz, a nyár meg elég hűvös, ha 20 fok van, az már nagyon melegnek számít.
4/6 anonim válasza:
Pontosan, a Golf-áramlat miatt. Amikor a németek megtámadták Oroszországot, akkor a szövetségesek télen is tudtak utánpótlást szállítani, mert pl. a murmanszki kikötő nem fagyott be.
5/6 anonim válasza:
Trondheimben lakok, és hát igen... felkészültem én anno a hideg, fagyos telekre, de azért annyira nem hideg. Átlagban -5 körül van, de vannak periódusok, amikor végig -15 van. Az első hó amúgy novemberben esett le, és tegnap is 0 fok volt . :)
A hideg ellenére elég kevés hó van; az eső esik sokat, ami másnapra meg is fagy, így hát elég csúszósak az utak. De szeretem azért. :)
6/6 anonim válasza:
Utolsó válaszoló: én is Trondheimben élek, pár hete költöztem ide. Te mióta élsz itt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!