Fognak kuldeni/kuldtek mar szondat az Europara (Jupiter holdja)?
A tudósok mindenféléről álmodoznak. Szóval tervben van, csak azért nem olyan egyszerű olyan szerkentyűt építeni, ami átfúrja magát a jéget, önállóan mozog a jég alatt, és még az információkat is vissza tudja küldeni.
Másrészt az egész vállalkozás se túl olcsó, úgyhogy ez nem a közeljövőben lesz.
De végül a Titánra is sikerült szondát küldeni, úgyhogy előbb-utóbb ez is csak összejön.
A Titánra sokkal egyszerűbb volt szondát küldeni,ott nincsen sok km-es jégpáncél meg semmi
extra...csak egy vastag légkör
Amúgy a Titán is nagyon érdekes hely,ott is van eső,hó,tengerek,folyók,csak nem vízből hanem
folyékony metánból
Egyedülálló hely,a víz szerepét a metán tölti be
Szerintem túlzás, hogy azt feltételeznék, hogy az Európán élet van.
Szívesen eljátszanak a gondolattal. De annyira kevés az információ, hogy bármit feltételezni hülyeség. HA van élet az mindenki számára meglepő lesz.
De szerintem nincs.
Érdekes hely az Európa az biztos,de szerintem sem lesz ott semmi
Mint anno a Vénusznál volt,rengetegen hittek abban hogy a felhők alatt egy buja dzsungel van rengeteg vízzel,abból következtetve hogy a Vénusz légkörének jó része vízpárából áll
Aztán 1970ben jött az arconcsapás,amikor leszállt a felszínre a Venyera-7,és kiderült hogy ott 500 fok van,és nincs ott semmi csak egy forró kopár sivatag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!