Ezt valaki magyarázza el nekem! Ilyen lehetséges?
Azt értem, hogy tárgyak és személyek nevét meglehet úgy tanulni, hogy leírt szavakhoz, mint képhez kötjük.
De ezek még csak szavak? Hogy tudja megtanulni a nyelvtant?
ÉS egy siket hogy tud megtanulni elvolt fogalmakat, amiket csak bonyolultan lehet elmagyarázni?
" Hogy tudja megtanulni a nyelvtant?"
Tankönyvből. :)
"ÉS egy siket hogy tud megtanulni elvolt fogalmakat, amiket csak bonyolultan lehet elmagyarázni?"
Pont úgy bővíti a szókincsét, mint egy gyermek. Jó, nehezebben, mert amíg egy halló baba mindenkit hall, a siket baba csak a vele kommunikáló arcát látja. A tévében én is észreveszem, ha elcsúszik a hang a mimikától, tehát elméletileg tudok szájról olvasni, bár ha leveszem a hangot nem tudnám utána mondani... Viszont az, ahogy egy siket beletanul a nyelvbe nem nagyobb rejtély szerintem, mint az ahogy egy halló baba megfejti a nyelvet. Felnőtt fejjel nehéz elképzelni, hogy elmegyek kínába és szótár nélkül megtanulom a nyelvet. Pedig ezen minden baba átmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!