A mindennapi életben hol találkozunk a fehérjék térszerkezetének a megváltozásával?
Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 12:45
4/4 Tomcsó válasza:
Főképp a főzésnél, sütésnél. pl.: tojásrántotta, tükörtojás, hús sütés, de ugyanúgy a kenyér sütés is ide tartozik- és szinte minden ami kb 50C feletti hőmérséklettel jár és táplálék.
Ezek a változások a fehérjék irreverzibilis átalakulását okozzák- vagy denaturációval vagy inter illetve intramolekuláris kötésfelhasadások miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!