Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van valami értelme az "oxigénn...

Alaque kérdése:

Van valami értelme az "oxigénnel dúsított" ásványvíznek?

Figyelt kérdés

Láttam már egy ideje a boltokban, hogy van ilyen, hát gondoltam veszek egyet és kipróbálom. A boltos azt mondta, hogy buborékos, de nem az. Az íze ugyanolyan, mint a sima szénsavmentesnek. A címkére ellenben az van írva, hogy több oxigénhez jut tőle a szervezet.

Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem az ember elsődleges szerve az oxigén felvételére a tüdő. A gyomornak is lenne ilyen funkciója, csak mi buta emberek eddig nem használtuk ki? Úgy bízom a kereskedőkben és a marketingesekben, tudom, hogy biztosan jót akarnak és nem egyszerű parasztvakításról van szó. Hadd ne csalódjak!

2012. okt. 28. 01:00
1 2
 11/16 Alexphoto ***** válasza:
100%
Az oxigén felvételnek semmi köze a gyomorhoz. Az a tüdő feladata, oda pedig a víz nem való. Ilyen egyszerű. Azért mert cégek tudományos magyarázattal állnak elő, azért nem kell bedőlni. Ők a befolyt milliók miatt blöffölnek. Túl sok a hiszékeny, tudatlan ember és ha vitába szállunk velük, még fel is háborodnak. Így voltam az ex barátnőmmel. Minden csadaszert megvett és nem volt szabad még elmosolyodni sem, mert akkor én voltam minden, csak úriember nem. Oxigénnel dúsított víz, mindent gyógyító csodamágnes, valami gyógyító sugárzó színes lámpa, stb. Hitt a hőszigetelő festékben is. Ha egy miliméter vastag festék réteg szigetelne, akkor nem kellene egész házakat 5-10 cm vastag szigeteléssel milliókért körbeszigeteltetni.... Ennyit a hiszékenységről, de hagyjuk őket meg a hitükben, úgysem lehet meggyőzni, mert csak mi leszünk az okoskodók
2012. okt. 28. 05:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Összegezve tehát: semmi értelme, csak több pénzbe kerül. Már ha egyáltalán tényleg van benne "extra" oxigén. Köszönöm a válaszokat!
2012. okt. 28. 11:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Én energia ital helyett szoktam inni, ha sokat vezetek. Érdekes mert ha kezdek álmosodni, és megiszok egy üveggel engem felélénkít. Inkább ezt iszom mint a Bombát, vagy a Redbullt.
2012. okt. 30. 20:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 13-as, sima csapvízzel nem próbáltad véletlenül? (Másik tippem a placebo)
2012. okt. 30. 20:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Alexphoto írta a 11-esben:

„Hitt a hőszigetelő festékben is.”

Meg fogsz lepődni, de a fényvisszaverő festék még szigetel is egy kicsit, ezért adnak fóliatakarót a sebesültekre, és a radiátor mögé ezért teszünk alufóliás szigetelést. Ugyanis a hő sugárzással is terjed, és ezek a festékek azt csökkentik.

Az más kérdés, hogy önmagában ez nem elég egy ház szigeteléséhez.

Gyakrabban kellene olvasgatni a fizika könyveket.

A témához hozzászólva:

Az oxigénezett vízből is felszívódhat csekély mennyiségű víz a gyomorfalon és a bélfalon át, de tényleg elhanyagolható mennyiségű. Éspedig azért csak elhanyagolható mennyiségű, mert az oxigén erősen reaktív anyag, azonnal reakcióba lép más anyagokkal, amelyeket oxidál, ugye.

A testben lezajló anyagcsere-folyamatok során amúgy felszabadul oxigén - amit szabad gyököknek nevezünk - de pont nem ott ahol kéne. Ezek a szabad gyökök tényleg károsak, épp erős oxidáló hatásuk miatt. Kóros folyamatokat, akár rákosodást indíthatnak be.

2013. jún. 29. 10:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Persze, végül is a bőrünkön át is veszünk fel elhanyagolhatóan csekély mennyiségű oxigént. Ennyi erővel hiperoxigénezett farmernadrágot is vásárolhatnánk.
2013. júl. 15. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!