Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért más ízű a csapon engedet...

Miért más ízű a csapon engedett hideg víz a fürdőben és a konyhában?

Figyelt kérdés
2012. okt. 4. 00:11
1 2
 1/12 kalmj ***** válasza:
100%
Gondolom, más a vezeték állapota. Más a lerakódás,rozsdásodás mértéke.
2012. okt. 4. 00:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is észrevettem. Oké,a vezetékek, de hogy mindig a fürdőszobai a jobb...:) Vagy nálad nem így van?
2012. okt. 4. 09:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A fürdőszobai csapvíz "finomabb" nálunk is. :)
2012. okt. 4. 09:56
 4/12 anonim válasza:
0%
hat ha a a furdobe van a klotyo akkor anak azér más az ize mert a szar ésa hugygöz belemegy a csabba.
2012. okt. 4. 10:18
 5/12 anonim ***** válasza:

szar és hugygőz bemegy a csapba... bakker!

...Nálunk is így van. A konyhában ihatatlan a víz. Büdös, klóros. A fürdőben viszont semmi baj nincs vele.

Az másik vezetéken is jön be, külön vízórával. Régi társasház. De nem hiszem, hogy más helyről, külön helyről jönne, az baromság lenne.

2012. okt. 4. 11:16
 6/12 kalmj ***** válasza:
57%

"De nem hiszem, hogy más helyről, külön helyről jönne, az baromság lenne."

A vékony csövekre gondoltam. Ugye a napi fürdésre több vizet használunk, mint a mosogatásra, ivásra. Ez jobban átmossa a cső végső szakaszát. (Én nem iszom csapvizet.)

2012. okt. 4. 14:43
 7/12 anonim ***** válasza:
19%
A fürdőszoba vize valószínűleg áthalad a bojleron, vagy nem tudom, ti mit használtok... És annak van egy kis szűrő hatása.
2012. okt. 4. 22:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A hidegvíz nem halad át a bojleren, másrészt az csak egy nagy víztartály, benne fűtőbetéttel, érzékelővel. De szűrő hatása az biztosan nincs.

Úgy látom rejtély és misztikum marad ez a kérdés. Át kéne dobni az "ezotéria" kategóriába a témát :-)

2012. okt. 5. 08:48
 9/12 kalmj ***** válasza:

"másrészt az csak egy nagy víztartály, benne fűtőbetéttel, érzékelővel. De szűrő hatása az biztosan nincs. "

Akkor az a rengeteg vízkő micsoda, ami lerakódik? Egy rendes szűrő is ezt teszi különböző szemcsenagyságig.

2012. okt. 5. 11:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy a víz általában akkor "jobb ízű", ha keményebb, több az oldott anyag benne. Ez pedig simán lehet a cső, vagy akár a csap állapotától is.
2012. okt. 6. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!