Mészérzékeny virágos növény alá kavicsot tenni? Nem fog pici kioldódni a kavicsokból?
Tudom, hogy elvileg nem oldható vízben, de valamiért az én másik virágom alatt lévő kavicsok kicsit mintha kisebbé váltak volna az évek alatt. Vagy rosszul látom, és ez nem lehetséges a víztől?
A mészérzékeny növénynek egyébként savas a földje. Mi van, ha a savas föld a víz segítségével kölcsönhatásba lép a kaviccsal?
Figyelembe véve, hogy tippünk sincs, milyen kavicsot raktál alá, így eléggé nehéz megmondani :)
A natúr kvarc kavics (mint a legtöbb Duna-parti kő) nem oldódik egyáltalán, így nem is kisebb. A meszes kő oldódhat, ha savas a víz. De ehhez tényleg ismerni kell a követ :)
Szerintem inkább meszes, mint kvarc. Lehet sósavat (vagy valami más savat) kéne rá öntenem, hogy kiderüljön, miből van. :D
De a válaszod így is teljesen kielégítő, mert legalább tudom, mit tegyek: kiderítem, mi az, és ha meszes, akkor nem rakom be a virág alá. Köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!