Felvesznek 3 év múlva egyetemre, ha nem érettségizek természettudományos tantárgyból?
Ha rábeszéled a parlamentet, hogy hozzanak törvényt, miszerint nem szükséges érettségi a felsőfokú tanulmányokhoz, akkor igen.
(de ha ez megtörténik, akkor azokat a tanulmányokat viszont a józan emberek nem fogják felsőfokúnak tartani - már így is kételkednek néhányan, a mai színvonalat nézve)
A gazdasági kar, a kereskedelem és vendéglátás, a tanító és óvodapedagógusi szak érdekel.
Ajj, de nagyon félek, hogy ez miatt nem fognak felvenni. Választottnak vmelyik gazdasági tantárgyat terveztem, de ha kell természettudományos akkor az a földrajz lesz, mert csak azt tanuljuk 2 évig. Pedig úgy megkönnyebbültem, amikor megtudtam hogy most nem is kötelező. De ha meg később érettségiznék belőle, akkor magamnak kell felkészülni most meg van a sulimban érettségi felkészítő.
Szerintetek tegyek érettségit földrajzból?:(
első válaszoló: csak a természettudományos érettségire céloztam, nem más érettségire.
harmadik válaszoló: nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :( én is félek, hogy nem leszek az államilag támogatottak között. és ebben az a rossz, hogy egyre jobban szűkítik. és hiába teszek meg mindent, amit most tudok. lehet, hogy addigra már az is kevés lesz...
második válaszoló: angolból teszek emeltet ősszel. de az osztályfőnököm is azt mondta, h kell majd később a term. tudományos érettségi. :( ami azért is rossz, mert olyannak is kell érettségiznie belőle, aki nem is olyan pályára akar menni.://
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!