Lehet olyan gépet építeni ami fotoszintetizál?
Figyelt kérdés
Mert ha pl. egy fűszál képes csak a napfény segítségével szétválasztani a széndioxidot és a vizet és kombinálni őket szénhidráttá akkor az ember miért nem tud olyan gépet építeni ami ugyanez ugyanígy meg tudja csinálni? Megoldódna a környezetszennyezés problémája.2012. szept. 18. 17:37
1/4 anonim válasza:
Ha jól tudom, már építettek is egy ilyen gépet, de ez még csak prototípus, tömeggyártásba nem került, mert drága, és az energiát sem tudják tárolni.
2/4 anonim válasza:
Kedves Kérdező, ez itt a Nagy Kérdés! Mert bizony ha ez megoldódna, nem sok gondunk lenne a jövővel. Épp ma gondoltam, hogy vajon miért találták kis valakik, hogy az űrlények kis zöld emberszerű figurák. Hát ha zöld emberkék lennének, talán klorofil lenne a bőrükben, és meg tudnák csinálni azt a bűvészmutatványt, amit a növények tudnak. Gondoljátok el! Nem kellene főzni, mosogatni! Csak úgy a napfényből és a széndioxidból...! Megvalósítanánk a fényevést tényleg. De lehet, hogy néhányan olyan mohók lennének, elennék mások elől a széndioxidot...
3/4 Komplikato válasza:
Most nem lelem a hírt, de nem annyira régen volt egy ilyen gép valahol Budapesten kiállítva, amit direkt erre csináltak. Aztán, hogy valóban működött vagy csak ilyen látványos díszlet volt, azt nem tudom.
4/4 anonim válasza:
Fogsz egy gépet, ami szén-dioxidból és vízből cukrot szintetizál, és az egészet napelemmel hajtod meg.
Így gyakorlatilag kaptál egy fotoszintetizáló gépet. Csak épp értelme nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!