Hogy lehet kiszámolni körkondenzátor kapacitását?
Figyelt kérdés
2012. szept. 13. 17:39
1/5 anonim válasza:
Ha elárulod, milyen is az a körkondenzátor (vagy mit értesz ezen kifejezés alatt), akkor megpróbálom neked kiszámolni-levezetni a kapacitását.
2/5 anonim válasza:
Kulcsszavak: szex
Ez jó volt. Tudom, azért írtad, mert sokan ezt nézik, de akkor is akkorát nevettem rajta.:)
Feldobtad a napomat.:D
3/5 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy feldobtam a napodat :) Amúgy rájöttem, hogy nem "körkondenzátor", hanem hengerkondenzátor, így néz ki: [link] . Nem tudtam, hogy hogy hívják, mert feladatba volt.
2012. szept. 13. 21:27
4/5 A kérdező kommentje:
[link] itt van a képlet az oldal alja felé, csak nem tudom, hogy miért így kell.
2012. szept. 13. 21:28
5/5 anonim válasza:
Azért így kell, mert nem egyforma a belső és a külső fegyverzet felülete. Így a töltéseloszlás és a fluxus sem egyforma, ezért nem lehet szimplán felülettel és távolsággal számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!