Van egy elég fényes csillag (? ) majdnem egészen pontosan 90 fokban felettem. Az mi lehet?
Itt a "select from map" opcióval válaszd ki, hol vagy, majd lejjebb a "Whole sky chart" opciónál üsd be az dátumot, amikor tudod, hol láttad.
És végül megtudod, mi az :)
Ezen, a Lyranak a jobb felső pontja. De az nincs odaírva, hogy mi az.
Ilyenkor előveszed a "Constellations" opciót, kiválasztod az adott csillagképet, és megnézed a legfényesebb csillagot.
Jelen esetben ez a Vega csillag.
Fenn van ott minden :)
Kösz.
Tudom, ismerem, fent is van a telefonomon. Csak nem szeretem. Ha egy kicsit megmozdul a kezem, össze-vissza remeg a kép. Meg nálam van egy kis eltolódás, nem pontosan oda rakja a képen mint ahol van.
De most hogy belegondolok, a gépemen meg fent van a Stellarium nevű program. Lehet abban kellett volna megnéznem...
Higgyél Butchernek! Az a fényes csillag a fejed fölött a Vega. A Lyra csillagkép alfája. Nagy valószínűséggel. :D
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!