Mik lehetnek ezek a növények?
Bogláros szellőrózsára én is gondoltam, de az már rég elvirágzott, ezek a képek pedig most augusztus elején készültek. Kigyósziszt már meghatároztam, ez sajna nem az.
Réti bogárka... elgondolkodtató, lehet. gyermekláncfű jó lenne, de ennek a szára nem üreges :(
És amúgy remélem is, hogy nem védettek: amiket tépkedtem, egy városi parkból valók.
Köszönöm az ötleteket, és várom még a válaszokat. :)
Igazából az első 5 lenne a legfontosabb.
Az első talán tyúkhúr.
A második egy Veronica faj (magyarul írják veronikának? sosem használtam a magyar nevét), de meg nem mondom neked kép alapján fejből, hogy melyik, ezt határozza meg az, akinek két anyja van. Legyen a közönséges, oszt csókolom. (Úgysem látszanak a bélyegek, ha lenne határozom, akkor sem.)
A harmadik orvosi atracél lesz. Magyarul "a Boraginaceae, aminek mindig elfelejtem a nevét, de tudom, hogy az".
A negyediken gondolkozom egy keveset, arra nem vágnék rá egyből semmit. Folyt. köv.
Nos... a négyes talán sarlófű, de fura a levele. A Falcaria vulgaris viszont gyom, olyan levele lehet, "amilyet akar", de ha éles a széle, akkor az lesz.
Az ötödik egyértelműen egy hölgymál. Szeretnek hibridizálni keresztül és kasul, így nem tudom megmondani, melyik, de feltételezhető, hogy a közönséges.
A hatodik boglárka, réti... vagy kúszó. Utóbbira tippelek, a levélalak arra jobban hasonlít.
A hetes Potentilla... pimó. Talán a homoki.
Illetve még az utolsó egy keresztes virágzatú, de ennél többet most nem fogok tudni kisilabizálni belőle. Az első öt könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!