Mit gondoltok a piramisokról?
Kik építették őket?
Hogyan tudták megépíteni?
Miért építették?
Mi volt a céljuk vele?
Kheopsz-piramis i.e. 26. században épült.
boszniai piramisokról, ami állítólag 31-34 ezer éves.
Japán partjainál elsüllyedt piramisszerű építmények találhatóak, amiket 8-10 ezer évvel ezelőtt öntött el a víz.
Ráadásul világszerte mindenfele lehet találni piramisokat
Pl: Egyiptom, Mexikó, Kína, Japán
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy tudtak volna ekkora épületet felhúzni rámpákkal, és nyers erővel.
Tudom, hogy ezekre a kérdésekre a választ nem tudhatja senki, csak feltevések vannak.
Kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok ezekről. Milyen elképzeléseitek vannak?
Nem kérlek. Az a tudomány, hogy nem beszélsz égbekiálltó baromságokat.
Ma ennél sokkal de sokkal pontosabban meg tudnánk építeni egy piramisnál 100x összetettebb építményt is.
És már 20 éve reprodukálták, hogy egy tucat ember képes volt mozgatni a legnagyobb kőtömböket is totál kőkorszaki eszközökkel és a fizikai erejükkel, illetve a tömbök is könnyedén kifaraghatóak kő és réz eszközökkel. Még a bányát is ismerjük ahonnan a köveket vitték a piramisokhoz! Sőt, az utolsó pár évtizedben olyan részletességű leletek állnak rendelkezésre az építkezés folyamatáról, hogy még a különböző, az építést végző brigádok neveit is tudjuk!
Úgyhogy nem kell itt álmodozni UFO-król meg antigravitációról. Sima emberek építették a piramisokat, pont olyanok, mint mi, csak régebben éltek.
"Kik építették őket?"
A környéken lakók.
"Hogyan tudták megépíteni?"
Például az egyiptomi piramisok falán dokumentált módon.
"Miért építették?"
Vallásos indíttatásból.
"Mi volt a céljuk vele?"
Annak kiszolgálása.
"boszniai piramisokról, ami állítólag 31-34 ezer éves."
Valaki szerint piramis, de a nagy többség, beleértve a szakembereket is, nem.
"Valahogy nem tudom elképzelni, hogy tudtak volna ekkora épületet felhúzni rámpákkal, és nyers erővel."
Ez a te hibád. Mint mondtam, még képzelni sem kell, csak a freskókat megnézni.
Az #1 válaszban tömören megtalálható a lényeg, és mások is említettek hasonlókat. Nagyon sok jó szakkönyv foglakozik az építésük céljaival, módjával. Vannak persze magamutogató és ránézésre is szánalmas, légből kapott képzelgésekről szóló könyvek is a témában, de egy színvonalas könyvesboltban segítenek.
A boszniai piramisokhoz azért megjegyezném, hogy éppen most is dolgozik ott egy magyar régészcsoport (más régészek mellett) és vannak biztató eredmények annak megválaszolására, mik is valójában azok az építmények. Csak hát az ilyesmi eléggé pénzigényes tevékenység.
Veronika
Most komolyan ! Napról napra látom hogy még midig képes feszegetni az emberi agy a hülyeség korlátait.
Gondolj egy picit bele. Tételezzük fel hogy 1000 év múlva mi fogunk ott tartani ahol az intergalaktikus fajok.Nos , legyél mondjuk te az egyik felderítője az emberiségnek.Rátalálsz egy még primitív fajra egy másik bolygón.Mit csinálsz? Mert a te logikád mentén te leülnél melléjük és elkezdenél piramisokat építgetni.Szerinted ez reális?
Kérdező.Az UFO-s válaszokat leszámítva mindenki leírta hogy hogyan építették.Remélem elég.
Az UFO-s válaszokat esetleg Csillagkapu-féle elgondolásokkal lehet "alátámasztani", de szerintem az sem túl épkézláb ötlet, hogy a piramisok csillagközi űrhajók lennének.
Valóban ez a legegyszerűbb építhető forma, a technika megvolt az építéshez, bár jó sok időbe telt és sok ember kellett hozzá. Monumentális emlékművek vannak mindenhol, nem csak piramisok hanem templomok, oszlopok, ezeket mégsem tulajdonítják földönkívülieknek. Mondjuk a Stonehenge-et igen, de az meg tudományos céllal épülhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!