Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az emberi faj a Föld, mint...

Az emberi faj a Föld, mint bolygó és ökoszisztéma szempontjából lényegében parazita?

Figyelt kérdés
Feléli a bolygó erőforrásait és nem ad cserébe semmit, nem integráns része az élővilág körforgásának, hanem kivette magát belőle. Az ember az űrből nézve lehet, hogy a Föld bolygó parazitája?
2012. aug. 2. 16:16
1 2
 11/16 Pendulum92 ***** válasza:

invazív faj egyszerűen fogalmazva: olyan faj, ami kipusztítja az őshonos élővilágot agresszív szaporodásával, és alkalmazkodóképességével, gyors növekedésével.

mikor az ember nevez meg invazív fajokat, kicsit elmosolyodok: a bagoly mondja verébnek mondás jut az eszembe.

2012. aug. 2. 20:24
 12/16 anonim ***** válasza:

8/11 vagyok

"A természetben minden beáll egyensúlyra" az ember pedig a természet része. Ezt is te mondtad, akkor meg mi a baj?

2012. aug. 3. 18:52
 13/16 Pendulum92 ***** válasza:
A természet része eredendően, mivel a földön él.De gyakorlatilag felborítja a meglévő egyensúlyokat.
2012. aug. 4. 10:23
 14/16 Pendulum92 ***** válasza:
57%
Amúgy abban az értelemben igaz, amit írtam, ha úgy nézzük, az emberiség is be tud állni egy egyensúlyra. De sajnos a föld eltartóképessége ezt nem teszi lehetővé.
2012. aug. 5. 20:48
 15/16 anonim válasza:
Igen a legtöbb politikus naaaaaaaaagy parazita(féreg).
2012. aug. 9. 18:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Aszem nekem van még egy fontos szempontom ez ügyben:

az élőlények terjeszkedése, térhódítása a fennmaradás biztosítását célozza. Eredetileg az emberé is.

Ami érdekes, hogy mit csinál egy állat, miután biztonságban tudja szükségleteit? Még több, még jobb kaját szerez, még nagyobb kunyhókat épít, még menőbb cuccokat hord, "még nagyobb tüzet rak", vagy csinálhat valami mást is?

Itt vagyunk ezzel a hatalmas aggyal és ugyanarra használjuk, mint amire egy tonhal.

Hogy a bioszféra parazitája-e hmm.

Biztos túlzás. A parazita elvonja a gazdaszervezettől a tápanyagokat és megöli. Az ember sokszor ezt mulasztja el, és inkább szervetlen forrásokkal turbóz egy kiválasztott fajt. A parazitizmus egy hosszú koevolucios fejlődés, ami igényli a gazdaszervezetet. Az ember nem sok bioszérával kísérletezett még.

Szerintem ez egy egyszerű gradáció, nyilván túlléptük az eltartóképességet. Az meg hogy eközben még csökkentjük is azt, hát az egy extrém esete a dolognak.

2013. jan. 26. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!