Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van szabad akaratunk?

Van szabad akaratunk?

Figyelt kérdés

2012. júl. 29. 00:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"tehát te úgy gondolod, hogy szabad akaratodból írtál ide, úgyhogy be van bizonyítva. értem."

Bezony. Ha nem tetszik a bizonyitas, akkor cafold. Rajta. Mar adva volt a lehetoseg, miert nem eltel vele eddig? Tan nem megy?

2012. júl. 29. 21:23
 12/22 anonim ***** válasza:

Ne hülyéskedjetek már, érveket nem tudtok felhozni, csak hogy "szerintem így van", "szerintem meg így"? Mondjuk nem is lenne baj, ha vélemény írtok, de legalább ne vesszetek össze rajta...

Vegyünk 2 másodpercet. Rengeteg lehetőségünk van arra, mit csinálunk az alatt a 2 másodperc alatt. De mivel egy esemény mellett fogunk dönteni, és az a 2 másodperc nem újraélhető, nem tudhatjuk, hogy a másik lehetőséget beváltottuk-e volna.

Most kimehettem volna teáért, leállíthattam volna a zenét, ... , és írhattam volna ide. Attól, hogy írtam, még nem biztos, hogy a többi dolgot is megtettem volna. Igazából azonos körülmények között újra és újra ugyanazt választanánk, ezért bár választunk, a választás előre megjósolható... érdekes.

2012. júl. 29. 22:25
 13/22 anonim ***** válasza:

Nos, szerintem nincs. Nem tudom bizonyítani, de szerintem nincs.

Amúgy bocsi, de ennek nem a vallásban kéne lennie?

2012. júl. 29. 22:38
 14/22 anonim ***** válasza:
döncike nem értem mit próbálsz kiprovokálni, sose állítottam, hogy ezt be lehet bizonyítani hogy nincs. (Sőt, azt se, hogy én úgy hiszem hogy nincs). Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy te saját magadnak elhiszed, hogy van öntudatod, csak azért, mert úgy gondolod hogy szabad akaratodból írod azt, amit.
2012. júl. 29. 23:12
 15/22 anonim ***** válasza:
Laci ne haragudj, de te se hoztál érvet. Csak egy gondolatkísérletet mutattál be, ahol egy csomó mindent feltételezel.
2012. júl. 29. 23:13
 16/22 anonim ***** válasza:
aaa. Van két lehetőséged, kommentelsz vagy nem. Szabad akaratodból döntesz, úgy hogy kommentelsz. Senki nem kényszerít. Ha valaki szerint mégis valami kényszer hatása alatt állok, valami miatt "nincs más választásom" akkor rajta van a bizonyítás terhe. Nem gondolkodik itt senki logikusan?
2012. júl. 30. 03:50
 17/22 anonim ***** válasza:

sejtettem, hogy definíciós probléma van a háttérben. szerinted a szabad akarat azt jelenti, hogy senki nem áll melletted egy fegyvert szegezve a fejedhez, hogy írd le ezt és ezt.

De mi a helyzet pl azzal a kísérlettel, amit az 50es években csináltak tán, hogy a mozifilm alatt felvillantották, hogy "szomjas vagy"? Olyankor szabad akaratodból mentél utána kólát inni, vagy nem?

2012. júl. 30. 13:38
 18/22 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy ez az eredmény annyira volt megalpozott, mint a fénynél gyorsabb neutrínó. [link]

De tegyük fel műkködik, mondjuk azt, hogy OK, akkor nem szabad akaratodból döntöttél. De ez kizárja-e, hogy van szabad akarat? Minden döntésednél manipulálva vagy? Akkor is, mikor kifújod az orrod vagy elmész szarni? Nem.

2012. júl. 30. 17:15
 19/22 anonim ***** válasza:

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY System Of A Down

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

2012. júl. 30. 17:32
 20/22 anonim ***** válasza:
2012. júl. 30. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!