Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A föld kérgében lehetnek...

A föld kérgében lehetnek akkora még fel nem fedezett barlangok, amikben egész sajátos élővilág alakult ki?

Figyelt kérdés
Pl Magyarország méretű barlang mondjuk 4 kilométer mélyen, amiben dinoszauruszok élhetnek?

2012. júl. 26. 21:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem léteznek ilyen barlangok,de nagy termetes hús vér lények biztos nem élnek ott.. hogyan? megfulladnának/nem fejlődnének,nem tudom miylen filmet néztél de odáig nem terjed ki az élet,ez már fantázia! viszon baktériumok milliárdjai létezhetnek/léteznek amik ezeféle lényt takarnak! ember,dinó,sárkány,oriás,szinte elképzelhetetlen 70méteres darázs stb,de ez csak akkor derűl ki ha mi már nem leszünk és a földkéreg megint változik vagy meteor csapódik a földbe hogy új életet teremtsen!
2012. júl. 26. 21:57
 2/9 anonim ***** válasza:
ezerféle
2012. júl. 26. 21:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Illetve de, vannak is olyan barlangok nagyon mélyen, amiknek sajátos az élőviláguk, ismeretlen fajokkal (többségében egysejtű). De dínók... nem, azokra ne számíts. Hogy kerültek volna le oda? Prehisztorikus nehézfémbányászat közben lent rekedtek a bányászok?
2012. júl. 26. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarország méretű barlang"

Rég beomlott volna, még akkor is, ha tömör gránitból van a mennyezete. Még század akkor barlang sem maradna meg.

2012. júl. 27. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A barlangoknak általában - noha sajátos - de rendkívül gyér az élővilága. Mivel tök sötét van, a növények eleve nem tudnak odaköltözni, az állatoknak meg épp emiatt nincs ott mit enni. Azért vannak kivételek.

Voltam egyszer Szlovéniában egy barlangban, amiben az volt a nagy szám, hogy ott él a barlangi vakgőte:

[link]

Volt egy kiállítás a barlang élővilágáról, üvegdobozokban volt fekete föld, némelyikben fel lehetett fedezni valami nagyon apró kis rovarokat, de a legtöbben én semmit sem láttam. Pedig volt nagyító is. És persze a fő attrakció, a vakgőte is ki volt állítva. Őt a maga 20-30 cm-ével azért észre lehetett venni. Aranyos kis kétéltű, jobbára átlátszó, csak a kopoltyúja piros.

Visszatérve a kérdésre. Fel nem fedezett barlangok lehetnek, esetleg új fajokat is lehet ott találni, de semmi nagy számra nem érdemes számítani.

A dinoszauruszos barlangot nyugodtan elfelejtheted.

2012. júl. 27. 11:08
 6/9 A kérdező kommentje:
volt egy film, hogy lementek egy vulkán kialudt kürtőjén keresztül a föld alá, 5-6 kilométert haladtak lefelé, ott egy világítógáz által megvilágított üreget találtak, ami körülbelül 400 kilométer nagy volt, és több száz méter magas, a mennyezetet gigantikus gránit oszlopok tartották, és erdők voltak benne, tele kihaltnak hitt állatokkal, még saját kis tengere is volt..akkor ilyen tuti nem lehet???
2012. júl. 27. 12:47
 7/9 anonim ***** válasza:
nem ez fantázia, felhők meg éghajlat,meg fák mi?:D nem az csak abban a filmben volt! láttam én is ha minden igaz,első vagyok! de az még a filmben is nevetségesnek hatott ..
2012. júl. 27. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Olyan film is volt, ahol kis kék emberkék gomba alakú házakban laktak, és egyszer egy Hókuszpók nevű gonosz varázsló elrabolta a vezetőjüket.

De mi köze ennek a kérdésedhez?

2012. júl. 27. 13:14
 9/9 anonim válasza:
xDDDD jégkorszak 3 c. filmben ugyanez volt :D
2012. júl. 27. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!