Mentos kérdése:
Elméletileg lehetett valami a NAGY BUMM előtt?
Figyelt kérdés
Sokat töprengtem ezen a kérdésen, (a nagy bumm story-t ismerem, hogy felrobban egy csillag) de előtte az a csillag valamilyen térben-időben létezett. (csak feltételezem, hogy lehetett egy előttünk élő civilizáció aki(K) robbantotta fel).2012. júl. 12. 22:17
22/30 anonim válasza:
Oké. Akkor ma este feltárom a koponyádat. Legyél otthon!
24/30 A kérdező kommentje:
Kösz az eddigieket!
2012. aug. 3. 23:19
25/30 anonim válasza:
Tom Benko, késtél, így az eredmény sajnos negatív, nincs agyad :(
26/30 Tom Benko válasza:
Otthon vártalak, nem jöttél. Van agyam.
27/30 anonim válasza:
@ Tom Benko
Amikor azt állítod, hogy energia nincs és soha nem is volt, én sejtem, hogy mire gondolsz, ill. mire akarsz célozni (legalábbis gondolom), de nem ártott volna ezt itt bővebben kifejtened, mert így csak egy üresjáratú vitát indítottál el.
28/30 Tom Benko válasza:
@rudolf.th: De vajon a vitapartnerem érti-e? :)
29/30 wolfy79 válasza:
Az egész dolgot rosszul közelítjük meg. Szerintem nem létezett olyan, hogy "Nagy Bumm" és hasonlók, csak az emberi agy és a tudományunk jelenlegi formája nem képes azt a tényt elfogadni, hogy nincs valaminek kezdete és vége. Értem én ezt térre és időre egyaránt. Fizikai törvényeinknek ez teljesen ellentmondana. A világegyetem azért tágul csak mert a csillagászok fejlődő eszközeivel egyre távolabb és távolabb látunk benne. És mi a helyzet a fekete lyukakkal akkor, mert lehet, hogy pont egy ilyen hatalmas fekete lyukban van az univerzum is és csak azért látjuk a teret ilyennek mert egyre beljebb kerülünk. Na és ha tágulna akkor volna olyan térrész ahol már szinte semmilyen anyagi részecske (csillag, bolygó, galaxis, gáz, stb.) nem létezne. Ezzel szemben mindenfelé léteznek galaxisok és azok egymáshoz hol közelednek, hol meg távolodnak. A Tejútrendszer pl. az Androméda galaxissal fog "összeütközni" vagy egybeolvadni majd évmilliárdok múlva. Szerintem elgondolkodtató hasonlat van a bolygók mozgása és az atomi szintű viselkedések között. Valahol olyan ez, mintha minden bontható és egyben növelhető lenne jelenlegi önmagához képest de mégis mindenhol megtalálná ugyanazt a dolgot ahonnan kiindult. Keressetek rá a Mandelbrot-halmazok fogalmára a tér-idő matematika nyelvén.
30/30 anonim válasza:
wolfy79
Kötve hiszem, hogy te képzett asztrofizikus lennél, szóval ez csak a te személyes véleményed, amit az ég világon semmi nem igazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!