Mi az a mozgó fény az égen?
Ilyet már én is láttam rengeteget, főleg nyári estéken. Papám és apukám mindig azt mondta műholdak :) Olyan, mint pl. a sarkcsillag, nagyon fényes. De ez mozog, halad mint egy repülő, viszont valamivel gyorsabb. És nem villog.
Ez tök érdekes, én azt hittem a műholdak kint vannak valahol a francban az űrben :D
én már rengetegszer láttam ilyet, de mindig azt mondták, hogy műhold...
pár éve éjszaka néztem a göncölszekeret és 5 perc múlva elmozdult az egyik csillaga!!! nem hinném, hogy műhold volt, mert nagyon lassú volt...van aki azt mondta nekem, hogy ufo volt....-.-
Az egyik leglátványosabb ilyen objektum a nemzetközi űrállomás (ISS), mely kb. 2-3 perc alatt megy át az égen.
A nagyon fényes, megjelenő, majd eltűnő, közben haladó "csillagok" az Iridium-műholdak, amint éppen felvillannak.
Vannak további, szabad szemmel még éppen látható műhöldak is. Ezek nagyon halvány, lassan mozgó "csillag"-szerűségek.
Kisebb távcsővel is látható, és az ISS-hez hasonlóan gyorsan áthalad az égbolton az ISS-ből kiejtett szerszámosláda.
csatlakozók az előttem szólókhoz, azok bizony "műhódak".
Elég sok "repked" már odakinn és fémes testükről tükörként verődik vissza a napfénye,..ügye oda fenn nem takarja el föld a napfényt.Persze csak a mozgókról tudod hogy műhold,de mellette van egy csomó "a földről nézve nem mozgó kommunikációs műhold" is GPS koordináta vagy tv adást közvetítők stabilan a földel együtt fordulnak. No ezeket is csillagnak nézzük/hiszük,miközben ember alkotta
"fénylő tárgyak" ezek. De ezt szabad szemmel nem igazán lehet megkülönböztetni a csillagoktól. A lényeg..ezek a mozgó típusúak.. azok katonai illetve tudományos műholdak amik mindenfélét mérnek,és fotózgatnak.
Itt követhető, hogy melyik látható műhold hol van (Track it!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!