Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az a mozgó fény az égen?

Mi az a mozgó fény az égen?

Figyelt kérdés
Este szoktam látni az égen mozgó fényt?ami olyan látszólag mintha egy csillag mozdulna el. Nem repülő, hiszen az villogni szokott. nem?
2009. júl. 7. 22:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%
Szateliteket látsz, ha szerencséd van, találsz olyat, ami elég gyorsan is mozog, érdekes látvány.
2009. júl. 7. 22:40
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Ha gyorsan mozog,lehet repülő,ha elég magasan van vagy úgy halad irányba,nem látod a villogó jelzéseit,Ha lassabban mozog és az égbolt bizonyos pontján látod és nem a horizont tünteti el ha nem az égbolt bizonyos pontján egyszer csak nem látod,az műhold! a nap világítja meg de csak egy bizonyos szögig, ahogy visszaverődik róla a fény!
2009. júl. 7. 22:44
 3/15 anonim válasza:
94%
Épp ma este láttam ilyet!A repülők a házunk felett egy irányba haladnak,villogó fényük van,de amit ma este láttam az épp merőlegesen haladt a repülők légi folyosójára és elég gyorsan haladt,majd egy kicsit eltakarták a felhők,de utána újra látszódott.Erős fénye volt,nem villogott,olyasmi volt mint egy erős fényű csillag.Én is ezen gondolkodtam épp,hogy mi lehetett.
2009. júl. 7. 23:13
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
2009. júl. 8. 00:00
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

Ilyet már én is láttam rengeteget, főleg nyári estéken. Papám és apukám mindig azt mondta műholdak :) Olyan, mint pl. a sarkcsillag, nagyon fényes. De ez mozog, halad mint egy repülő, viszont valamivel gyorsabb. És nem villog.

Ez tök érdekes, én azt hittem a műholdak kint vannak valahol a francban az űrben :D

2009. júl. 8. 03:00
 6/15 anonim ***** válasza:
22%

én már rengetegszer láttam ilyet, de mindig azt mondták, hogy műhold...

pár éve éjszaka néztem a göncölszekeret és 5 perc múlva elmozdult az egyik csillaga!!! nem hinném, hogy műhold volt, mert nagyon lassú volt...van aki azt mondta nekem, hogy ufo volt....-.-

2009. júl. 8. 11:36
 7/15 anonim ***** válasza:
98%

Az egyik leglátványosabb ilyen objektum a nemzetközi űrállomás (ISS), mely kb. 2-3 perc alatt megy át az égen.

A nagyon fényes, megjelenő, majd eltűnő, közben haladó "csillagok" az Iridium-műholdak, amint éppen felvillannak.

Vannak további, szabad szemmel még éppen látható műhöldak is. Ezek nagyon halvány, lassan mozgó "csillag"-szerűségek.

Kisebb távcsővel is látható, és az ISS-hez hasonlóan gyorsan áthalad az égbolton az ISS-ből kiejtett szerszámosláda.

2009. júl. 8. 12:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

csatlakozók az előttem szólókhoz, azok bizony "műhódak".

Elég sok "repked" már odakinn és fémes testükről tükörként verődik vissza a napfénye,..ügye oda fenn nem takarja el föld a napfényt.Persze csak a mozgókról tudod hogy műhold,de mellette van egy csomó "a földről nézve nem mozgó kommunikációs műhold" is GPS koordináta vagy tv adást közvetítők stabilan a földel együtt fordulnak. No ezeket is csillagnak nézzük/hiszük,miközben ember alkotta

"fénylő tárgyak" ezek. De ezt szabad szemmel nem igazán lehet megkülönböztetni a csillagoktól. A lényeg..ezek a mozgó típusúak.. azok katonai illetve tudományos műholdak amik mindenfélét mérnek,és fotózgatnak.

2009. júl. 8. 19:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Itt követhető, hogy melyik látható műhold hol van (Track it!)

[link]

2009. júl. 10. 10:28
 10/15 anonim válasza:
100%
Naponta látok lassan mozgó majd eltűnő "csillagokat", de ma nagyon szépet és érdekeset láttam. Tegyük fel,hogy a csillagok meggymag nagyságúak és amit én láttam az egy dinnye nagyságú nagyon szép fényes "csillagot" láttam amint szép lassan csökkent a fényessége és a nagysága is majd eltűnt..Nagyon szép erős fényességű "csillag" vagy nem tudom mi volt, de szép volt...Ja és nem zuhant hanem inkább mintha felfelé repült volna.. Méghozzá a közepes göncölszekérnél volt látható..
2011. aug. 19. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!