A paradicsom az most gyümölcs vagy zöldség?
Figyelt kérdés
Én idáig úgy tudtam, hogy a paradicsom az zöldség, de ezek a kommentárok után komolyan elgondolkoztam, hogy a paradicsom az gyümölcs vagy zöldség?
2012. jún. 22. 16:17
1/14 anonim válasza:
A kommentek soha ne gondolkoztassanak el, mert az emberek nagy része van olyan ostoba, hogy a saját véleményét erölteti minden alap nélkül ahelyett, hogy utána nézne valaminek. Kritériumai vannak annak, hogy mitől zöldség/gyümölcs valami, eszerint pedig a paradicsom gyümölcs.
2/14 anonim válasza:
zöldség, ált. isk. 5-es tananyag!
3/14 anonim válasza:
A kommenteknél is megmutatkozik a kultúra, no...
És igen, a paradicsom gyümölcs - a magházból kifejlődött húsos termés.
4/14 anonim válasza:
5/14 anonim válasza:
Természetesen zöldség. Noha biológiai értelmeben valóban termés, köznapi értelmben NEM számít, hogy termés vagy egyéb növényi rész, a hagyomány alapján nevezzük a dolgokat gyümölcsnek vagy zöldségnek. Sok egyéb termés is zöldségnek számít, tök, uborka, paprika stb.
6/14 anonim válasza:
MIELŐTT a piros kezet nyomnád: tessék utánanézni, s kiderül, az alábbi válaszom helytálló!
Kedves Második. A gyümölcs nem biológiai, hanem gazdasági fogalom. A paradicsom így gyümölcs. A termesztett húsos gyümölcsök közé soroljuk.
7/14 anonim válasza:
8/14 anonim válasza:
botanikailag gyümölcs, de zöldségként fogyasztjuk!
9/14 anonim válasza:
Hihi, a vita eldöntésére nem alkalmas a két linkelt wiki oldal. A gyümölcs címszónál gyümölcsként, a zöldség címszónál zöldségként szerepel a pari.
10/14 anonim válasza:
A zöldségfélékhez tartoznak olyan növények is, amelyeknek botanikai értelemben vett gyümölcsét fogyasztjuk, ilyen az uborka, a tök, az avokádó, a paprika és a paradicsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!