Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Be lehet zárni a fényt?

Be lehet zárni a fényt?

Figyelt kérdés
2009. júl. 5. 16:21
1 2
 1/13 ceri ***** válasza:
81%
Persze, hogy be lehet. De mire gondolsz?
2009. júl. 5. 16:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
igen.
2009. júl. 5. 16:46
 3/13 anonim ***** válasza:
35%
Be lehet zárni?? Most ez komoly? Hogy? Mibe?? (Nem a kérdező vagyok)
2009. júl. 5. 17:01
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagyok különösen képzett a fizikában, szóval csak elmélkedem.

De ha tegyük fel, hogy sikerülne olyan vákuumos üregű testet létrehoznunk, aminek falának belseje 100%ban visszaveri a fényt, akkor igen. A probléma viszont az, hogy hogy tesszük bele a fényt, mert nem lehet belevilágítani egy zseblámpával, aztán gyorsan lecsukni, hiszen a fény fénysebességgel kijönne belőle, ha benti fényforrást használnánk, akkor meg az a fényforrás teste nyelné el a fénysugarakat.

Gyakorlatban nem hiszem, hogy megvalósítható, de valaki cáfoljon meg, aki ért hozzá.

2009. júl. 5. 17:15
 5/13 anonim válasza:
100%
Szerintem meg gyakorlatban is megvalósítható. Teszem azt van egy lámpaégő, arra teszel egy búrát, ami körbeéri, már azzal is bezártad...az egy másik dolog, hogy az áttetsző színű, és átvilágít...
2009. júl. 5. 19:02
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem lehetséges. A fény minden anyagban elnyelődik valamennyire a legprecízebb optikai tükörről is csak 95-98 % fény verődik vissza,a ráeső fényből.
2009. júl. 5. 19:11
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
Persze, ott van a hűtőben bezárva. :-)
2009. júl. 5. 19:32
 8/13 ceri ***** válasza:
64%

A bezárás azt jelenti, hogy nem tud kijönni, tehát ha elnyelődik, akkor is be van zárva.

Az más kérdés, hogy nem tudunk 100 %-os tükröt csinálni, elvileg be lehet zárni.

A fekete lyuk sem engedi ki a fényt.

2009. júl. 6. 05:35
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Ha be lehetne zárni.. óóh

Fognám magam, vennék pár olyan tükröt aminek az egyik oldala átlátszó a másik tükör, alakítanék belőle egy kocka búrát, valamiféle izzó köré, teljesen befedném az izzót, bekapcsolnám, majd ki, a fény bennmaradna, de mivel az átlátszó része kívül van, ezért én be tudok látni, valamennyire tuti világítana, és kész, meg van oldva az áram spórolás :D

2009. júl. 6. 18:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen, úgy hívják laser.
2009. júl. 6. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!