Mi történne, ha a Föld tengely körüli forgása hirtelen leállna?
Nem áll le,hirtelen,az fizikai képtelenség.
De ha mégis tételezzük fel......mindenhol bajban lennének a bajban,hisz 1 nap 365 napig tartana. Az élet elpusztulna a bolygón 2-3 nap alatt,egyik oldalt megsülnének,a másik felén meg, megfagynának,és 500 km feletti szelekkel próbálna kiegyenlítődni a hőmérséklet.
Próbáld valahonnan beszerezni ezt az epizódot, minden benne van:
(Bár itt abból indultak ki, hogy egyre lassabb és lassabb a forgás, míg el nem éri az évi 1-et.)
http://www.youtube.com/watch?v=bBy5lzAUYHw
Parancsoljatok! :)
" http://www.youtube.com/watch?v=bBy5lzAUYHw
Parancsoljatok! :)"
Megnéztem a filmet. Érdekes, de szerintem több helyen is sántít. Az első ami zavar, hogy nem tér ki a Föld tengelykörüli forgás lassulásának okára. Az egyik fő vonala a filmnek hogy a kéreg, a köpeny és a mag külön külön "életet él" azaz mintha a lassulás csak a kérget érintené, mintha csak a kéreg fékeződne. Ez -bár a film teljes témája az- képtelenség, így az ezen hatás következménye, a sok földrengés, meg vulkanizáció szerintem teljesen kizárható. Aztán szerintem a légkör egyenlítő menti megritkulása is erősen eltúlzott. Érdekes lenne számításokat végezni ezt illetően, de gyanítom, hogy ha a jelenlegi életünkben nincs kimutatható hatása mondjuk a Hold gravitációs erejének az árapály révén, akkor nem volna a forgás megszűnése miatt megszűnő centrifugális erő hiányának se ennyire erős hatása a légkörre. Aztán túlzónak tartom a víz bemutatott vándorlását is. Elfogathatatlan hogy a víz vándorlása miatt előbb teljesen kiszárad pl az Anglia és Franciaország közötti csatorna, majd pedig elárasztja azt a víz. Ez egy relatíve lassú, 5 éves folyamatként ábrázolt fantazmagória. Ennyire nem volna drasztikus a vízszint ingadozása sem....
No mindegy egy film, és ki kellett tölteni a műsoridőt, de azért ezekre az apró dolgokra odafigyelhettek volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!