Milyen érdekességet tudtok ajánlani szénhidrátok, fehérjék, aminosavak kategóriából? Kémia órára kellene.
Vigyél be tojásfehérjét, konyhasót, kérj a szertárból valami nehézfémsót pl.: CuSO4!
A tojásfehérjéből csinálj oldatot víz segítségével. Az oldatot oszd ketté, rakj két kémcsőbe külön-külön egy-két ujjnyit. Vegyszeres kanállal adj hozzá az egyikhez konyhasót. Keverd el. Csapadékkiválás lesz tapasztalható. Itt rákeresel a könyvedbe vagy gugliba, hogy ez egy reverzibilis (megfordítható) kísérlet, vagyis a konyhasó hatására bekövetkező kicsapódás megszüntethető. (Mert látni fogod, hogy fehérje fog kicsapódni)
Másik eset: Nehézfémsót adsz hozzá! Kicsapódás. Irreverzibilis, nem megfordítható.
előző !
ezt bármilyen fehérjével meg lehet csinálni?
gondolok itt az ilyen dobozkban forgalmazott por alakú fehérje készítményekre is(táplálék kiegészítők)
vagy azokkal nem ? mert hogyha meglehetne akkor legalább lehetne látni hogy valójában tartalmaz-e fehérjét vagy csak rá van írva....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!