Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen gyakran láthatja egy...

Milyen gyakran láthatja egy marslakó a Föld átvonulását a Nap előtt?

Figyelt kérdés
Hogy néz ki a Marsról látható Föld-átvonulás a Földről látható Vénusz-átvonuláshoz képest?

2012. jún. 7. 07:11
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

[link]

Konkrét dátumok a "Dates of transits" résznél, csoportosítva a 284 éves ciklusok szerint. Minden ciklusban 4-5 átvonulás van, 100.5, 79, 25.5 és 79 éves időközökkel. (Részletek a "Conjunctions" részben.)

2012. jún. 7. 10:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Ezt is megnéztem: [link]

Érdekes, hogy sokkal gyakoribb, mint a Föld átvonulása.

2012. jún. 8. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ha végig gondolod annál valószínűbb az átvonulás minél közelebb van az átvonuló bolygó a Naphoz, mert annál kevésbé tud eltávolodni az ekliptikától azonos "kitérési szög"(nincs kedvem keresgélni az erre vonatkozó szakszót) esetén.
2012. jún. 8. 18:59
 4/5 anonim ***** válasza:
31%
Nem, tudom a választ, de ez a kérdés olyan aranyos. Marslakó. Bocsi, hogy nem reagáltam érdemben. nem hülyéskedni akarok, csak tetszik.
2012. jún. 8. 23:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Na ugye, a "marslakó" kulcsszóval elolvastad a kérdést. Ha anélkül, szárazon tettem volna fel, méla undorral átlépted volna.
2012. jún. 10. 09:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!