Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy mérlegen álló pohár...

Ha egy mérlegen álló pohár vízbe beledugom az ujjam, úgy, hogy nem érek a pohárhoz, elmozdul a mérleg? Miért?

Figyelt kérdés
Melyik két fizikai törvény ad erre magyarázatot?
2009. júl. 1. 13:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem nől meg a pohár tömege, mert nem lesz benne több víz, te ökör!
2009. júl. 1. 15:23
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem nő a pohár tömege a beledugott újjadtól. Úgy is el lehet képzelni, hogy egy nagy légbuborék van az egyik pohárban, emiatt abban magasabb a vízszint de a tömege ugyan annyi. Szerintem.
2009. júl. 1. 15:25
 13/19 A kérdező kommentje:
15.25-ösnek igaza van! Lehet, hogy tanult fizikát.
2009. júl. 1. 15:26
 14/19 anonim ***** válasza:
41%
Tanultam fizikát de csak általánosban:) Amúgy kipróbáltad?
2009. júl. 1. 15:30
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
mint az oviban. a vízbe mártott test a súlyából annyit veszt amannyi az általa kiszorított víz súlya. na ezt a különbséget érzékeli a mérleg.
2009. júl. 1. 15:40
 16/19 A kérdező kommentje:

Ezt nem a mérleg érzékeli, hanem az én ujjam :)mert arra hat.

A mérleg valami mást érzékel! (meglesz ez!)

2009. júl. 1. 15:43
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért 15:25-ös miért "igazabb", mint a felhajtó-erős kérdések... mindkettőben van igazság, és mindkettő félmegoldás...

A levegőbuboréktól a víznek nem lesz nagyobb a tömege, de a víz-buborék rendszer egy buboréknyival nagyobb tömegű, mint a sima víz... más kérdés, hogy mivel az egészet levegőben mérjük a buboréknak nem lesz "súlya"... szóval nem értem ez miért vezet közelebb a megoldáshoz...

A felhajtóerősöknek meg persze félmegoldásuk volt, hisz nem tették hozzá, hogy a felhajtóerőnek nyilván van egy ellenereje, ami a vízre hat, az meg szépen a pohárra... okos ez a Newton...

2009. júl. 1. 15:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
15:48-as vagyok.. úgyértem a mérlegre hat, nem a pohárra... persze arra is, de ne bonyolítsuk... szóval Archimedes, meg Newton3
2009. júl. 1. 15:51
 19/19 A kérdező kommentje:

Hurrá!!!

Ez az. Nem vizsgáztattam senkit, egy órával ezelőtt mondták el telefonban.

Köszi mindenkinek, és aki úgy érzi, olvasgasson fizika könyveket.

2009. júl. 1. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!