Üdv! Örvényességet és forrásosságot, mi alapján tudom eldönteni?
Figyelt kérdés
Nem értem,mikor kapok (x,y,z) értékeket,akkor mi alapján tudom megmondani,hogy hol van benne örvény,vagy forrásos e vagy sem.2012. máj. 14. 21:29
1/3 anonim válasza:
A nabla operátorral (∇) kapcsolatos dolgokról lenne szó?
2/3 anonim válasza:
Ha a rotációja nullveltor, akkor örvénymentes, ha a divergenciája zérus, akkor forrásmentes. Egyes műveletek wikipedia szócikkekben jól le vannak írva. A műveleteket elvégezve a végösszefüggésbe helyettesítve kapsz egy számot/vektort és ez alapján döntöd el, hogy örvényes/forrásos-e a vektortér.
3/3 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,ha mondjuk Z-ben kapok valami értéket,és mondjuk x,y meg 0,akkor x,y-ban lesznek ösrvények,és a forrásosság is hasonló képpen alakul.Az örvényesség irányát a jobbkéz szabály segítségével tudom meghatározni.Viszont ezeket,csak onnan tudom,hogy órán megoldott példáknál ezt odaírtuk mellé,a gondolatmenetet és azt,hogy hogyan kell elképzelni ezt az egészet nem tudom...Ebben kéne segítség.
2012. máj. 15. 08:33
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!