A méhek nem mézet gyűjtene, hanem virágport. Aztán megeszik, és kihányják. Na az a méz.
A darázsnak nincs ilyen -ember számára hasznos- funkciója.
"Kétségtelen, hogy dézsmálásukkal valamelyes kárt okoznak, tudni kell azonban, hogy hasznos rovarpusztítók, kerti növényeink ellenségei közül sokat megsemmisítenek."
– A darázs hasznos állat – mondta Papp Tamás. Egy - egy fészeknyi darázs több zöldségkerti kártevőt elpusztít, mint egy énekesmadár család. A darázslárva ugyanis húsevő, így a gondoskodó szülők hernyót, sáskát, szöcskét vadásznak a kicsinyeknek. Egy darázsfészek semmiképpen nem káros, csak meg kell tanulni vele együttélni. A redős szárnyú darázs szociális életmódú faj, közülük a déli papírdarázs például kifejezetten békés. Egy-két méterre is meglehet közelíteni a fészkét, anélkül, hogy támadna. Agresszív viszont a lódarázs – de amúgy hasznos, hiszen egy nyár alatt több kiló rovart elpusztít – , s a német darázs. Utóbbit csak kicsit kell megközelítenünk, hogy támadásba lendüljön. A fészkében sok a dolgozó, 200-300 is, s bizony okozhatnak problémát.
stb, stb, google
"A darazsak meg a "cigányok" ők agresszívek és semmi hasznuk nincsen."
Ez nem igaz! A darász nem támad ok nélkül senkire csak a fészke védelmében és ha megijesztik akkor szúr.Nekem be akartak fészkelni a postaládába de elzavartam őket akkor támadólag lépett fel de nem szúrt meg mert nem voltam én se durva vele.
"A méh nem mézet gyűjt, hanem vasat ... xD"
meg "xD" szmájlít írókat xD
Nos tisztázzuk,a méhek NEKTÁRT gyűjtenek és abból készitenek MÉZET.
A virágpor a méhek számára a "hús" a fehérjeforrás,az szükséges a fejlődő méhálcák felneveléséhez.Virágpor szükséges a magas proteintartalmú méhpempő termelődéséhez,mely az 1-3 napos méhálcák tápláléka,illetve a megtermékenyitett petéből 16 nap alatt kifejlődő méhanya(nem királynő!!!!!) kizárólagos tápláléka.
A darazsak ragadozók,rovarokkal táplálkoznak.
valójában a méhek ősei kb 50millió évvel ezelőtt élt darazsak voltak,melyek a virágokon olyan rovarokat fogtak melyek virágporral boritottak voltak,és egy mutáció lévén álltak át teljesen a ragadozó életmódról a virágpor és nektár gyűjtésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!