1. miből épül fel az anyag? 2. milyen a mezők anyaga? 3. mi az atom? 4. miből áll az atom? 5. milyen töltésűek a részecskék?
Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 13:05
1/5 anonim válasza:
1.Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amiből a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhető Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók.
2.Föld?
3.A legkisebb részecskék,amelyek kémiai módszerrel tovább nem bonthatóak.(Legkisebb kémia részecskék)
4.(Nem nagyon értem a kérdést,hogy az atom részecskéire gondolsz-e ha igen) : Proton p+ pozitív töltésű,elektron e- negatív töltésű,Neutron n0 semleges (Proton és a neutron az atommagban van,az elektron az atommag kívül az elektron felhőkön)
Remélem segítettem . :)
2/5 A kérdező kommentje:
nem föld :D hanem mint pl: elektromos mező, mágneses mező stb. de amúgy segítettél köszi :))
2012. máj. 7. 15:39
4/5 anonim válasza:
Ugyanezt akartam én is kérdezni, hogy mi az anyag? Ugyanis a válaszok egyáltalán nem kielégítőek. Pld. a szubsztancia - mi a szubsztancia? Megfogható valami? Nem! Tehát nem anyag. Az anyag pedig megfogható.
5/5 anonim válasza:
Folytatva a gondolatot: a részecskékből áll az anyag az egyik válaszoló szerint - de a kérdés, hogy MI az anyag, nem az, hogy miből áll?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!