Az igaz hogy ha a múltban megölök egy lepkét annak hatalmas hatása lehet a jelenre?
Most tervezem az új időgépem kipróbálását, ami működés közben olyan frekvenciájú hangot ad ami káros a pillangókra. Ezért is kérem a véleményeteket mert ha ez igaz akkor át kell alakitanom a gépet...
Gyökér válaszolók kerüljenek légyszives!
Ez a pillangóhatás, Bradbury-t olvass, neki van róla egy kiváló novellája.
(Amúgy honnét tudod, hogy működés közben csak a pillangók számára káros az a frekvencia, ha még nem próbáltad ki? Legközelebb gondold át, mit írsz, mert a humorban nem ismerünk tréfát.)
És azért nem használtam múlt időt, mert ez még nem történt meg. Múlt idő használatára okot adna egy ilyen kérdés: "A múlban megöltem egy lepkét, mit csináljak?"
De mivel még csak tervekről beszélünk nem tartottam indokoltnak hogy mőlt időben irjak.
És ne offolj kérlek!
A pillangóhatás nem korlátlan, csak a saját hatókörében működik.
Ez a jelenség lép fel, ha pl. egy hegyére állított ceruza felborul. Az is elgurulhat 10 cm-re - de a szobán nem fog átgurulni és nem gurul fel az ágyra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!