Melyik verébméretű madaraknak sárga a hasuk?
NEM a cinegét keresem, azt ismerem.
Láttam ma egy madarat, és a gugli nem segített azonosítani. Ezért kérdezek itt. Fotó nincs róla. Ami biztos:
A madár kb akkora, mint egy veréb, csak jóval soványabb.
A hasa élénk sárga, (talán fehér vagy szürkés foltok lógnak bele a sárgába, de ez már nem biztos). A feje és a nem a hasán levő tollak meg olyan sötét szürkék, (talán ez is foltozva picit más árnyalattal).
Ha mondanátok sárga hasú pici madarakat, azt megköszönöm előre is! Úgy tudnám azonosítani guglis fotókkal...
Nézd meg ezt a videót, a geze nevezetű parányi kis madarat.
http://www.youtube.com/watch?v=LJB7pzgTonY&feature=related
Gezére azt írják, hogy nincs Európában.
Na a yuotubeon nézelődtem, a citromsármányra hasonlít, bár talán a feje nem volt annyira sárga. továbbá azt írják, hogy 17 centi a mérete, kb. Az túl nagy, én verébméretűt láttam, sőt átmérőt illetőleg annál sokkal vékonyabbat.
Poszátafélékre se dobta ki a gugli.
Még akinek van tippje, írjon csak! Köszi!
A sárga billegető tuti nem.
A csízre majdnem rámondtam elsőre, hogy igen az, de miután a csicsőrkére kattintottam, inkább oda gondolom a tutit.
Huhh, hát nem ismerem ezeket a madarakat, köszi, hogy írtad! Majd még figyelem őket a kertben, hátha megjelennek, mert amúgy ritkán láttam még ezt a fajtát, vagyis eddig nem tűntek fel... Szóval vagy ezek lesznek, vagy valami ezekhez nagyon hasonló.
Még egyszer köszi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!