Fizika verset tudtok?
a képleteket sajnos nem tudom megjegyezni, de sokat segít ha van egy szó, amiben benne vannak a betűk a képletből (pl. vésőt- v =s/t). Tudnátok írni nekem ilyen szavakat vagy mondatokat fizikára (nincs témakör, mert mindent kell tudnom)? (a képletben az elrendezést tudom, csak ezeket a betűket nem tudom megjegyezni)
köszi
Ez butaság. Képletet nem magolni kell, hanem megérteni átlátni, és csak a fizikai mennyiséghez tartozó jelet megtanulni. Persze vannak vicces dolgok, amik kijönnek pár híres egyenletből U=R*I -> úri törvény, de a fizikusok ha már versen, akkor nem ilyenen törik a fejüket. pl:
Egy lány, ki Wightban éldegél
Gyorsabban jár, mint a fény
Ha egy nap elindul ő
Relatív az útidő
Mert előző nap célba ér.
Stephen Hawking
abban igazad van, hogy jobban profitálsz belőle, ha megérted ->később könnyebb ráépíteni
de a versek, hasznos szavak könnyebben eszébe jutnak az embernek egy stresszes szituációban, mint pl. egy zh...
eddig a legjobb, amit kitaláltam a: fene meg(ette)
F(n)=m*g
ahol az F(n) nem egy n szerinti függvény, hanem a normál erő (vs. súrlódási, kinetikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!