Amikor valakinek felvágják a mellkasát és kitépik a szívét altatás/érzéstelenítél nélkül, mindent érez?
vagy mi történik ilyenkor?
(nem vagyok pszichopata, a maják meg az inkák csinálták ezt)
értem:S
remélem nem fogja senki se felvágni a mellkasom és kitépni a szívem.
Tévedés, az aztékok híresültek el erről. Ha ezt nem csinálták volna, akkor az aszkétáikat csodálnánk.
A vágásokat még érezték az áldozatok, de a szív kitépését már nem.
A maják más áldozati módszert kedveltek, a szívkitépés nem volt a kedvencük. A toltékok vezették be először, tőlük vették át az aztékok.
(A maják vérfakasztást gyakoroltak. Vagy elektromos csípéssel, vagy kaktusztüskével, nemtől függően.)
Ahogy én tudom, a felvágást még érzi, a szívkitépésnél már ájult, de ha jól feküdt fel a kőoltárra, már a felvágásnál is elájulhatott, akkor kevésbé volt fájdalmas. És a 40 másodperc (hogy még a dobogó szívet lehessen kitépni és felmutatni) miatt nem a mellkast, hanem a hasfalat végták fel (rekeszizommal együtt), onnét nyúltak alulról a mellkasba. A szegycsontot obszidiánnal elvágni azért komoly munka lett volna. Tehát a felvágás után lélegezni sem igazán tudott, ez segített az ájulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!