Valaki elmagyarázná ezt a mondatot? - lent (kémia)
Figyelt kérdés
"az erősebb sav kiszorítja a gyengébbet sójából"
Próbáltam rájönni az értelmére, de nem nagyon sikerült. :S
2012. ápr. 16. 17:12
1/4 anonim válasza:
pl.
Na2CO3 + 2HCl =2NaCl + H2CO3
A sósav erősebb sav mint a szénsav. Ha sósavat öntünk a szénsav nátrium sójára, akkor az felszabadítja a szénsavat, kiszorítja a szénsavat.
Ha gimnazista vagy akkor másképpen is elmagyarázom, ha áltiskolás vagy akkor elég ennyit tudnod. De ha érdekel írjál elmagyarázom.
2/4 anonim válasza:
tehát vegyük a 2NaCl + H2SO4 egyenletet.
Ennek eredménye a Na2SO4 + 2HCl.
A só: valamely fém és a savmaradék, tehát a NaCl a HCl (sósav) maradéka (Cl-) illet a fém Na+. A H2SO4 (kénsav) erősebb sav a HCl-nél tehát "kiszorítja a nátriumot( a fémet) a sóból. Bocsi, hogy nem pontosan magyaráztam, de remélem így érhető.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm mindkettőtöknek! most már értem. :)
2012. ápr. 16. 17:34
4/4 anonim válasza:
Erősebben, agresszívabban akar hozzá kapcsolódni. Pl ha gyíkhús vagy, piszkafa, és csajjal sétálsz, rábukik a csjra egy marcona termninátor, akkor téged kiszorít az izmos toronyember hamar a kézenfogásból, és ő akar kapcsolódni a csajoddal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!