Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Oly sok feltevés van a bolygón...

Oly sok feltevés van a bolygónk és galaxisunk pusztulására. Vajon melyik következik be legelőszőr?

Figyelt kérdés

Véleményeket szeretnék,hogy kinek mi a megérzése,melyiket látja a legvalószínűbbnek,hogy előbb bekövetkezik?

És itt most nem csupán a kutatásokra szeretném ha hivatkoznátok, hanem a saját szemszögekből!

2009. jún. 18. 14:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem ha ilyen mértékben pusztítjuk az állatokat és a növényeket + szennyezzük a levegőt és had ne soroljam tovább hamar elpusztulunk! De hallottam már arról is h. vannak a galaxisban fekete lyukak v. féreglyukak és akkora erejük van .h 1 másodperc alatt beszippantják az egész galaxist és mindent ami benne van.
2009. jún. 18. 16:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán kisbolygó becsapódásra van némi esély, amivel számolni érdemes így kozmikus léptékkel, de talán mire ez bekövetkezik lesz hatásos technológiánk ami megvéd. Kialakult fekete lyukaktól nem nagyon tartanék, mert marha messze vannak és a fénysebesség töredékével, ha mozognak. Viszont van olyan elmélet, hogy ha pár száz fényéven belül szupernóvarobbanás lesz akkor az elsöpörheti az életet a felszínről. A nap is marha sokára kebelezi be a Földet. Talán valami geológiai okból fakadó katasztrófa is lehetséges(szuper vulkánkitörés, vagy földrengés), de nem tudom erre van-e esély, és mekkora pusztítást csinálna. A galaxis azért nem fog hipp-hopp elpusztulni, az nem is lehetséges, max megváltozik nagyon hosszútávon a szerkezete és a benne található égitestek, összeolvad másik galaxissal stb. Az ember is elpusztíthatná a Földet, de reménykedjünk, hogy annyira hülyék azért nem leszünk. Éghajlatváltozást is túléljük azért szerintem, elég alkalmazkodóak vagyunk.
2009. jún. 18. 16:43
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

Remélem holnap történik vmi olyan h. megdöglik ez a nyomorult emberiség akik csak az állatokat kínozzák meg minden..:@

pl.: [link]

Jah egyébként ha hozzá akarsz szólni katt: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__28265..

2009. jún. 18. 18:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

- Nagy valószínűséggel tényleg az emberi tevékenység és nem pedig valami külső ok lesz a felelős a kipusztulásunkért.

(Környezet szennyezés, háború, ökológiai egyensúly teljes megsemmisítése ... )

- Ott van még a szuper vulkán ami egy eshetőség, de nem közvetlenül a vulkánkitörés miatt hanem az utána következő drasztikus lehülés, és mérgező gázok miatt lenne egy 70-90%-os kihalás.

- Van elmélet miszerint a mágneses pólusok fordulásakor lesz időszak mikor nem lesz a földnek védőpajzsa a napszél és hasonlók ellen, így ez is felelős lehet egy drasztikus kihalásért.

- Kisbolygó is szóba jöhet de ez függ a mérettől, + úgy gondolom 20-30 éven belül a megfigyelő rendszer már lesz annyira pontos hogy kiszűrjék a veszélyes pályán haladó bolygót és néhány jól irányzott lövéssel letérítsék a pályájáról.

- Egy közeli szupernova, vagy nova nagy valószínűséggel részlegese ( ha nem teljes kihalást okozna ) azzal hogy az élőlények genetikai anyagát roncsolja. És elég nagy rá az esély hisz jópár csillag van nem túl mesze akik a haláltusályukat vívják. Pl: Betelgeuse(orionban)

- És végül marad a nap halála :S

2009. jún. 18. 19:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Kedves 18:25-ös, attól, hogy van jópár féreg a világban, az én és családom halálát légy olyan szíves ne kívánd + azt hiszem van még pár értékes ember akiknek szintén nem kéne. kösz

ui.: ha meg akarod öletni magad a te dolgod, de csak magaddal végezz

2009. jún. 18. 20:11
 6/11 anonim ***** válasza:
21%
Felőlem megdögölhetünk mind:D
2009. jún. 18. 20:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Hmmm..ez a kérdés nem azért van hogy vitatkozzunk,ahnem hogy elmondja mindenki a saját véleményét :)
2009. jún. 18. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem felolvad a sarkvidéki(ózonréteg kilyukadása,egyre csak tágul) jégtakaró és hatalmas cunamik árasztják el a földet nem is olyan sokára! és elpusztulunk!tök izgi én már várom,remélem megélem:D
2009. jún. 18. 21:50
 9/11 dellfil ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Nem értem miért mosod össze a bolygónk pusztulását, a galaxisunk pusztulásával...

Azért sejtem... tehát:

1.A bolygónkon kényelmetlenné kezd válni az élet, mert az amúgy is meglévő melegedési folyamatot valószínűleg begyorsítottuk a kényelemre való törekvéseinkkel. Lásd:Óceánok szintjének megemelkedése, hektikussá váló időjárás (a melegedő óceánok miatti felerősödő hurrikánok, jégsapkák olvadása stb...) Ez még önmagában nem teszi lehetetlenné az emberi életet, de nagyon megnehezítheti, tekintettel a "hozadékaira" ami viszont nagyon is emberi. És sokkal veszélyesebb, mint hinnénk. Mire gondolok? Bizonyos régiókban annyira "megélhetetlenné" válnak a körülmények, hogy az tömeges elvándorláshoz vezet, de az elvándorló, vagy elvándorolni szándékozó százmillióknak egyszerűen nincs hely. Ez háborúkhoz vezet, méghozzá globális méretekben.

Gondolom nem kell részleteznem milyen következményekkel számolhatunk...Akár az atomfegyver is bevetésre kerülhet.Amit eddig leírtam az un. reális, "hétköznapi" veszély, és nagyjából-egészéből a bolygónkat nem veszélyezteti jobban, mint például az a becsapódás ami valószínű a végét jelentette a dinoszauruszoknak.(A bolygónknak nem lett semmi baja, csak az élővilág zakkant meg rajta kicsit.)

2.De előbb nézzük meg mit értünk "a bolygónk pusztulásán". Ehhez feltehetünk három kérdést:

-Az emberiség pusztulása=a bolygónk pusztulásával?

-Az élővilág pusztulása=a bolygónk pusztulásával?

-A víz, a légkör elvesztése=a bolygónk pusztulásával?

Nekünk embereknek, már az első is elég...nem?

A másodikra és a harmadikra az a válasz:halott bolygó.

3.Mi okozhat akkora kataklizmát amely eltörli az életet a Földről. Maradjunk annyiban, hogy mi az összes atomfegyverünkkel sem tudnánk sterilizálni a Földet. Ehhez, kellene: vagy egy minimum 100-200km-es kisbolygó, 20-70 km/sec-os becsapódási sebességgel (légkör le, megolvadna a Föld egész szilárd kérge a hővé alakuló mozgási energiától) vagy Napocskánk fler csillaggá válna (légkörnek pá-pá, óceánok elforrnak, a felszín tüzes pokollá változna). Most csak azokat a variációkat említettem, amelyek nem mondanak ellent, ismereteinknek.

Az ilyen durva behatást jelen pillanatban nem valószínű, hogy szupernóva fogná képviselni, mert nincs a "közelben" erre képes csillag. Az éta Carinae ehhez túl messze van, és ha lesz is jet valószínű nem esünk a sugárnyaláb útjába.

4.Időfaktor. Nem véletlenül említem, mert a kérdező galaxisunk pusztulását is felhozta. Igen, valóban össze fog ütközni galaxisunk, az Androméda galaxissal. De ez nem fogja a teljes "pusztulását" okozni, csak némi hektikus örvénylések közben össz fognak olvadni, egy szuperebb méretű galaxissá. Hogy ez az "ütközés" meddig tart? Nos pár száz millió évig biztos. Kb. két milliárd év múlva "kezdődik". Ennyit a galaxisunk pusztulásáról.

2009. jún. 19. 02:04
 10/11 anonim válasza:
100%

Szerintem elég nagy baj van. De a hozzáállás és a mai technika lehtőségei miatt a káros folyamatokat csak lassítani lehet. Nem a felmelegedés a legnagyobb baj. Az emberek magas életszínvonala sajnos olajfüggő. Ahoz, hogy minél több ember élhessen jól, azt meg kell szüntetni. Az olaj egy hatalmas lehetőség volt az emberiségnek, hogy folytatni tudjuk az eddig exponenciálisnak mondható fejlődést, de lassan el kéne tőle szakadni. Túlhaladottá vált. A túlélés egyetlen kedvező útja a további (lehetőleg egyre gyorsuló) fejlődés. Ha nem fejlődünk egyszer csak itt maradunk áram, víz és benzin nélkül azt' lehet lesni. Én nem akarok az ország lakosságának 90%-val együtt kapálni, meg lovasekézni. Az emberiségnek, ha csak nem történik csoda, nem lesz több lehetősége továbbfejlődni. Az evolúció során mi tűntünk eddig az egyik legsikeresebbnek. Az agyunk miatt. Az embereknek nincsen más. Ezt kell beosztani. Ne legyünk már hülyék.

Tudom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de szerintem a két probléma hasonló. A te gondod nem az, hogy mit fogunk termelni a Kárpát-medencében 100 év múlva, hanem az, hogy rakásra fognak-e dögleni az emberek vagy sem. Az én válaszom az, hogy nem tudja senki megmondani. Aki azt monda igen , az hazudik.

Két véglet van: 1. Az ember a technika által saját istenévé válik. 2. Nem fejlődünk, és szépen csöndben elmúlunk, ahogy úgy ahogy előkerültünk. Szerintem ez utóbbi nem túl dicső befejezés. Persze a legvalószínűbb az ezek közötti valamelyik árnyalat megvalósulása. Szerintem mindenki gondolkozzon el ezeken. Egy video, azoknak akik tudnak angolul: http://www.youtube.com/watch?v=jpEnFwiqdx8&feature=fvst

És a mozgalom amellyel többnyire egyet értek: [link]

Igen, a transzhumanizmus.

2009. jún. 19. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!