Úgy tudom az Antarktiszon rendszeresen járnak kutató csapatok. Mivel a környezetben csak minimális változások következnek be (volt is pár kérdés arról, hogy sivatag e az Antarktisz vagy sem), ráadásul minden fehér így elég könnyű kiszúrni a meteoritokat.
2012. ápr. 8. 18:38
4/9 anonim válasza:
Múltkor este láttam egyet én is. Függőlegesen esett, kb. 2 mp-ig láttam. Meg akartam keresni, de ki tudja, hány km-re lehet, meg az erdőben elég nehéz lenne megtalálni. Az is lehet, hogy elégett mire leért, vagy ha maradt is, az nem nagyobb lehet mint egy 1-2 cm-es kavics.
2012. ápr. 8. 18:48
5/9 anonim válasza:
Utolsó, ha láttad, akkor sok esélyed nincs arra, hogy megtaláld - nagy valószínűség szerint több száz km-re tőled esett le. Én az utolsó nagyobbat láttam Budapestről felrobbanni - és Szlovákiában értek le a darabjai :)
És keresek, méghozzá nagyon. Hivatalosan nem szabad összeszedni, de eléggé kemény pénzeket lehet leakasztani egy-egy valódi meteoritdarabért :)
2012. ápr. 8. 19:04
6/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2012. ápr. 8. 19:28
7/9 anonim válasza:
A méretétől függ. Ha nagy volt, akkor a becsapódáskor elpárolog, ill. annyira elkeveredik a föld (köpeny) anyagával, hogy darabokat nem lehet találni, csak összetétel alapján következtetni a jelenlétére.
Ha kisebb volt, akkor darabokban ugyan, de megtalálható. Ilyenkor viszont nincs akkora kráter, amit külön vizsgálni kellene. (Méret, mintavétel, stb., nem ad plusz infót.)
2012. ápr. 8. 20:50
8/9 anonim válasza:
"Méret, mintavétel"
Mármint a kráter méretére, környező mintákra gondoltam. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!