Mi ez a két fényes pont az égen?
Figyelt kérdés
Van két nagyon fényes pont egymáshoz viszonylag közel nyugat felé az égen. Egész este figyelem, most már elég közel járnak a horizonthoz. Korábban, kora este kb 45 fokos szögben látszódtak. Ez a Jupiter és a Vénusz lehet?2012. márc. 10. 20:51
1/10 anonim válasza:
Balra (kicsit fentebb) a Jupiter, jobbra meg a Vénusz.
2/10 A kérdező kommentje:
Ez biztos? Nem a fényesebb (jobb oldali) a Jupiter?
2012. márc. 10. 21:07
3/10 anonim válasza:
Nem, jól mondta, baloldalt kicsit feljebb a Jupiter, mellette jobbra a Vénusz.
4/10 A kérdező kommentje:
Oké. Köszönöm szépen mindkettőtöknek. :)
2012. márc. 10. 22:06
5/10 A kérdező kommentje:
Délnyugat felé is van valami égitest, szintén elég lapos szögben, ami folyton "hunyorog", gyorsan változtatja a színét. Az mi lehet?
2012. márc. 10. 22:19
6/10 anonim válasza:
Az Orion-öv fölött a Betelgeuse van (enyhén vöröses), ami hunyorog, attól jobbra, az Orion-öv és a Fiastyúk között félúton az Aldebaran (enyhén sárgás). Az öv alatt lehet a Rigel.
7/10 A kérdező kommentje:
Hú... ennyire nem értek hozzá, csak tegnap épp nézegettem az eget a szép tiszta időben.
De azért köszi a választ. :)
2012. márc. 11. 21:13
8/10 anonim válasza:
Ha arra a csillagra gondolsz, aminek az irányába az Orion csillagkép övét alkotó csillaghármasa "mutat", az a Szíriusz. Az északi félteke jelenleg legfényesebb csillaga.
9/10 anonim válasza:
Én is láttam! Mondjuk ahhoz elég fényesek voltak hogy csillagok legyenek!De remélem azok voltak!Nagyon fényesek voltak és fél óra elteltével már valamivel távolabb láttam őket!Ezért is kételkedtem hogy csillagok, de ha nem azok voltak akkor ugyan mik??
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, azaz! Köszönöm.
Ha a hármast összekötő egyenest meghosszabbítjuk, akkor annak az irányában van balra, egy kicsit az egyenes alatt. Úgyhogy az lesz az.
2012. márc. 18. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!