Honnan kapta a magyar ember a fehér színét?
Dehogy nincs nyoma.Nem olyan sok, de azért van.
A mai magyar populáció valóban nagyon kevert, van benne török, tatár, orosz, német - ami katona csak erre járt, mind itthagyta a nyomát. De azért van bennünk keleti jellegű genetikai jelleg is, mi több, a honfoglaló magyar sírokból előásott emberek DNS-e sokkal keletiesebb, mint a mienk.
Első vagyok.
Természetes, hogy az abból az időből származó leletek keletiesebbek. Ezt nem vitattam, csak arra gondoltam, hogy mi már, a keveredések miatt, sokkal inkább európaiak vagyunk, mint ázsiaiak.
egyes gyerekek deréktáján születéskor látható egy folt a mi a keleti embereknél jellemző úgy tudom. Ez nűlunk is előfordul.
Ha megnézitek a kézilabdázó Hornyák-ot neki kicsit keleties az arca. Talán mi olyanok lehettünk. Minden gén azért nem veszett el.
Azt meg bebizonyították,hogy a finnekhez genetikailag semmi közünk.
Azt, hogy a magyarságnak mindig is voltak mongoloid elemei, ez kb. 3-4%-ot jelentett a múltban is és ma is.
Bizonyos vidékeken gyakoribb, máshol gyérebb, de az össznépességet tekintve sosem volt nagyon elterjedt. Nekem sincs mongolfoltom, a családomból sincs senkinek, és az ismerőseimet is végignéztem, egynél sem találtam - és nem hinném, hogy egyikünkben sem lenne magyar vér. Márpedig ha minden ősmagyarnak lett volna mongolfoltja, az átütne az europid vérvonalon - és látszódna ma is. De nem látszik, mert a turanid embernek nincs mongolfoltja, a magyarság másik legősibb ágának, a szőke keletbaltinak meg aztán abszolút nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!