Kicsírázáshoz szükség van földre vagy a mag egyenesen a gyümölcsből/zöldségből is ki tud csírázni?
Igen a mag nedves környezetben tud csírázni. Például biológia órához babot nedves vattában szoktak csíráztatni, ekkor nagyon jól megfigyelhető, ahogy szépen kialakulnak a növény egyes részei.
Pedro
Nem kell hozzá föld. A csírázás NEDVESSÉG hatására indul be. (A vatta azért célszerű, hogy ne száradjon meg a mag felszíne.)
Mindaddig nem kell föld, míg a sziklevél (vagy sziklevelek) el tudják látni a növénykét tápanyaggal - eközben a sziklevelek összeesnek, megráncosodnak, összetöpörödnek. Mikor ez a tápanyag elfogy, onnan kezdve van szükség a földre.
Így jobb? :-)
Pedro
Nem kell. Elegendő a víz.
Probáld ki! Fogj egy marék szárazbabot, és tedd egy pohárba. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Beszívja a vizet kb. egy nap alatt. Csak annyit töltögess utána vizet, hogy nedves maradjon. Pár nap alatt kicsírázik. Főleg, sötétben van. Úgy gyorsabban nőnek a csírák. Csak úgy fehérek maradnak. :) Ja, és ne hideg helyen tartsd! A szobahőmérséklet éppen megteszi. :)
Nem kell vatta se...
dellfil
A paradicsom MAGJA 4-5 nap alatt kicsírázik (ha kiveszed a gyümölcsből). De a paradicsommag sziklevele kicsi, ezért kevés tartaléka van.
Pedro
Hűtőben??? Jé! Az hideg szokott lenni a csírázáshoz... Működik az a hűtő? :-)
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!