Szőke férfi vagy nő van több a világon?
Figyelt kérdés
Természetes szőkékre gondolok.
Illetve Magyarországon mennyi a szőkék aránya?
2012. febr. 27. 19:43
11/12 anonim válasza:
Már hogyne lehetne, én például fehér bőrű, világosabb szőke hajú vagyok, sötétzöld szemmel :) Igaz, nem barna, de biztosan van olyan is, mindenféle kombinációk kialakulhatnak, csak van, ami sokkal ritkább az átlagnál.
12/12 laji2 válasza:
Magyarországon mennyi a szőkék aránya?
Engem is ez érdekelne, s nem lett megválaszolva. Az 1% nevetségesen kevés. A google nem segít. Érdekelne össz, valamint külön ffi/női bontásban is. Annyit tudok, hogy világszinten 1-2%, viszont ennek zöme Észak- és Közép-Európa, s a sávban benne van alaposan hazánk is.
Az előzőkben hivatkozott képen a hajszínsorban én az összes szőkének jelöltet szintén szőkének tartom. A sötétszőke is szőke. Magam is az vagyok (és férfi). Talán tévedek, de tudtommal a mendeli örökléstan szerint alapvetően világos és sötét hajról beszélünk; s akkor a sötétszőke természetesen sehogy sem sorolható a sötétekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!