Alvási bénulás vagy alvásparalízis. Mit tudtok róla? Volt már alkalmatok átélni? Milyen volt? Személyes tapasztalat, hallucináció, egyéb élmények?
Mostanában nem,de régebben gyakran volt,mindig elalváskor.
Csak feküdtem, alig kaptam levegőt,sem megszólalni,sem megmozdulni nem tudtam és úgy éreztem mintha rázna az áram.
Sziasztok,
ma éjjel 1:00 körül volt először, és másodszor is :D
ezért is gúgliztam rá hogy "félálomban nem tudtam megmozdulni tudtam hogy nem alszok"
tehát a lényeg, hogy félálomban hallucináltam elég szépen. először az volt hogy ment a tv, és valami tudományos dolog ment benne, jó műsornak tűnt, de fel akartam kelni hogy kikapcsoljam. aztán jött a felismerés hogy hoppá ez most nem megy.
Miután nekem is a kisujjmozgatós módszerrel sikerült magamhoz térnem (mivel mást nem tudtam mozgatni..), rájöttem hogy nem ment a TV.
Második alkalom ijesztőbb volt, azt hallottam hogy valaki chipses zacskót csörget a fejem mellett az éjjeliszekrényen. Itt már tudtam hogy ugyanaz van mint az előbb, mert megint csak nem tudtam rendesen mozogni, de már tudtam a trükköt, sőt, már kisujj-gyűrűsujj kombinációval sikerült felébrednem :D
Velem ébredés után történik az, hogy a tudatom már ébren van, de nem tudok mozogni. Először még kiskoromban, kb 12-13 eves korban jelentkezett, amikor a nappaliban elaludtam, és mindent tisztán hallottam, de nem tudtam megmozdulni. Próbáltam segítséget kérni, és a kisujjamat mozgatni, de semmi. Sokadik próbálkozásra sikerült, majd egyre több testrészemet próbáltam megmozdítani, és végül sikerült. Emlékszem, hogy hatalmas erőfeszítéseket kellett tennem egy-egy testrészem megmozdításához.
Azótá ez már nem működik, csak úgy tudom véget vetni a bénulásnak, ha vissza alszom és újra felkelek, de mostanában nem úgy jelentkezik, hogy egyik ébredésnél lebénulok, majd a következőnél felkelek, hanem egymás után többszöri ébredésnél bénulok.
És többnyire délutáni elalvásoknál jelentkezik, így már csak akkor merek délután aludni, ha előző éjszaka nagyon keveset aludtam, és tényleg nagyon fáradt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!