Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan kell lerázni a lázmérőt...

Hogyan kell lerázni a lázmérőt? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Hagyományos, higanyos hőmérőről van szó, amelyben a higanyszál felment a skála végéig, és nem tudjuk lerázni, magas a gyerek láza, és nagyon fontos lenne.

2012. febr. 24. 09:48
 1/9 koboldina válasza:
100%

Kedves Erzsimama!

Nem vagyok túl gyakorlott ebben, de pont mostanság olvastam erről egy blog-on. Ott ezt tanácsolták:

"A higanymentes lázmérőben a higany helyett gallium található túlnyomó részt, és ebből adódóan a megszokottól eltérően ennek a típusnak a lerázása kifinomultabb technikát igényel.

A lázmérő legvégét (az utolsó 1cm-t) fogjuk meg a hüvelykujjunk és a behajlított mutatóujjunk között erősen, hogy ki ne csúszhasson rázáskor. (Ha 2-3 cm-t fogunk a lázmérő végétől, akkor már nehézkesebb a lázmérő lerázása).

Függőleges irányú csukló és alkar mozdulattal erőteljesen rázogassuk a lázmérőt. 5 erőteljes rázással kb. fél-egy fokot lehet lerázni a rázási intenzitástól és a helyes fogástól függően. A higanyos lázmérőhöz képest kb. 3-4-szer annyi rázást kell végezni.

Sokak számára a kezdetekben komolyabb gondot jelenthet a lázmérő lerázása, de a fenti technikával a lerázási művelet elsajátítható. "

2012. febr. 24. 10:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, a technikát ismerem, korábban jól működött, tegnap valamitől kiakadt, és felment teljesen a skála legvégére a higany, és innen nem tudjuk lerázni. Szerintem ez még higanyos, kb. két éve vettem.
2012. febr. 24. 10:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

sztem ebbe megtört a higany,azert látod ugy h teljesen fent van.

én sajnalom h kivontak ezeket a forgalombol,digitálisban kevesbe bizom.

2012. febr. 24. 10:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, nekünk is van digitális /Samsung/ hőmérőnk, a gyereknek a 39 fokos lázát mutatta, az enyémre mindíg azt írja ki, hogy 35.4. Amikor magasabb volt, akkor is, mintha engem nem szeretne..., szóval valóban megbízhatatlannak tűnik.
2012. febr. 24. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt már sajnos sehogyansem tudod lerázni, tönkrement :(
2012. febr. 24. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha elérte a legtetejét, akkor nincs fölötte levegőszlop, tehát odaszívódik a higany. Sajnos nem tudod lerázni. A gyerkőcnek jobbulást.
2012. febr. 24. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy a sajátodat rosszul méred? Én a digitálist jobban szeretem, mint a higanyt, nem hiányzik az nekem, hogy eltörjön.. Ráadásul soha nem volt a digitálissal problémám, gyors és megbízható.
2012. febr. 24. 12:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindegyikből merítettem valami hasznos tudnivalót, sajnos én is sejtettem, hogy a hőmérő elromlott, de mitől, kitől ...
2012. febr. 24. 12:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Megette az idö vasfoga...
2012. febr. 24. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!