Kinek van ötlete, hogy a középiskolás gyermekem eredményesebben tudja a matek, fizika és kémia tantárgyakat tanulni?
Az egyéni szorgalom és a külön óra is megvan..
Igazán én olyanra gondoltam, ahol a tananyagokat összefoglalva, esetleg magyarázattal is láthatja.
Pl középiskolás matek / videotanfolyam.hu / ezt találtam
és vásároltam a gyermekem részére, melyet eredményesen tudott használni.Továbbra is várom az ötleteket !
Fizikából többnyire a diákok problémája a jelenségek nem értése, életidegennek való tűnése, amelyből eredően a feladatok megoldásai is eredménytelennek tűnnek.
Rengeteg példát megoldani. Ehhez kitűnő a Dér-Radnai-Soós féle fizikapéldatár (2 kötet).
A legalapvetőbb példáktól kezdi a nehezebbek felé. Minden feladatához részletes, egyértelmű megoldás van levezetve.
Ezenkívül alapvető dolog - amelyet sok esetben elhanyagolnak még a fizikatanárok is - hogy szinte mindenhez ábrát kell készíteni, így világosabbá tehető egy adott probléma.
Sajnos további nehézség a kísérletezés mellőzése, ami persze maga után vonja az előző válaszoló által említett motiváció hiányát is.
De a motíváció kialakítható, még nem késő. Kísérletezni lehet otthon is, egyszerű, olcsó eszközökkel, hiszen ezt annakidején Öveges professzor is bebizonyította.
Tehát ha a motívációt fejleszteni akarjuk, nézzük meg okvetlen az alábbi filmet, érdemes:(amíg még le nem törlik)
http://www.youtube.com/watch?v=q7IpLfqr8UE
Ezenkívül található még jó néhány előadás, stb. az interneten is pl. mindentudás egyeteme.
A kísérleteket végezzétek el magatok is, és akkor meglátjátok szépségét.
"Az egyéni szorgalom és a külön óra is megvan."
Akkor ne erőltesd, a gyerek hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!