Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A fétis mitől alakul ki?

A fétis mitől alakul ki?

Figyelt kérdés
2012. febr. 6. 18:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Genetikai hajlam van valamilyen fétis-stílusra, amibe többféle beletartozik, aztán, hogy ezekből mely specifikus fétisek alakulnak ki, azok a korai életben tapasztalt eseményekből lesznek.
2012. febr. 6. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is korai élmények alakítják. Például ha egy gyerek szexuális érdeklődése a harisnyákhoz kötődik, akkor ez a kötődés megmaradhat felnőtt korára is. Kicsit hasonló, mint a pavlovi reflex, a vágy összekapcsolódik egy másik tárggyal, testrésszel, stb. Ezek a kapcsolódások gyerekkorban alakulnak ki, és ha nem vetkőzzük le, felerősödnek vagy legalábbis rögzülnek.
2012. febr. 7. 00:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! ;)

Egyébként ezek(fétis) örökre megmaradnak?

2012. febr. 7. 07:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom bizosan, de szerintem nem feltétlenül.
2012. febr. 7. 08:50
 5/7 anonim válasza:
nekem kb 25 éve hosszú haj fétisem van.egyszerűbb lenne az életem,ha nem lenne,de nem tudok mit tenni ellene.és nem tudom mitől lett.azután,hogy elkezdek érdekelni a nők,szinte rögtön kialakult,csak akkor még azt hittem,csak tetszik és ennyi.
2012. febr. 8. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán vagyok oda a pszichológia tudományáért, de van ott két kifejezés, amelyek segítenek választ adni. Az egyik, mondjuk elég pejoratívnak tűnő megjelölés, hogy az ember csecsemő korában "polimorf perverz". De ezt csak azt jelenti, hogy a szexuális beállítottsága még elég képlékeny, és ha valamilyen kellemes inger (nemi szervek ingerlése, illat, egész testre vonatkozó tapintási érzés) megfelelő intenzitással és gyakorisággal éri, akkor az beidegződhet egész életre. Itt jutottunk el a második kifejezésig, az inprinting, amit magyarul inkább bevésődésnek mondanak. A csecsemőkori elmélettel némileg ellentmond, hogy én kb. 4-5 évesen lettem egy csapásra lakk- és műbőr fétisiszta, mert az oviban felnőtteken, gyerekeken egyaránt gyakori volt a fényes nylon és műbőr dzseki/overáll viselet. De biztos nálam is volt már valami előhuzalozottsága a dolognak, csak már nem emlékszem rá :) .
2012. márc. 16. 08:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban! Veleszületett és örökre megmarad. :-) Mások szerint fura de hatalmas boldogságot okoz. Én örülök hogy az vagyok, mert nélküle kevesebb lennék, olyan mint az átlag.
2022. jan. 21. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!