A hangyasav vagy a kénsav erősebb sav? ( koszönöm)
Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 18:27
2/9 anonim válasza:
Nincs sok értelme ilyen összehasonlításnak mert az egyik szerves sav a másik nem.
3/9 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm:)
2012. jan. 31. 18:54
4/9 anonim válasza:
A kénsav erős sav, a hangyasav nem. Összelehet hasonlítani.
5/9 anonim válasza:
"A kénsav erős sav, a hangyasav nem. Összelehet hasonlítani"
Ha a hangyasav old valamit és a kénsav nem akkor mi van?
7/9 anonim válasza:
A savi erősség nem a marhatóság mértékétől függ. A protonátadási készség szabja meg az erősséget.
8/9 anonim válasza:
Mi azt tanultuk, hogy az erős és a gyenge kifejezés savaknál a disszociációs képességre utal. Vagyis nem arra, hogy mennyi mindent és milyen mértékben tud oldani, hanem hogy ő maga hogy oldódik különböző oldószerekben.Ennek szerintem nézzetek utána, mert én elhiszem a tanáromnak, aki mondta.
9/9 anonim válasza:
Az előtted lévő válaszomban azt írtam le, hogy nem a marhatóság (oldhatóság) mértéke szabja meg a savi erősséget, hanem a protonátadási készség. Mely lényegében ugyanaz, amit leírtál. Milyen mértékben disszociál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!