Milyen anyagon nem megy át a mágnesesség?
Figyelt kérdés
Ha két acélmágnest közelítünk egymáshoz akkor vagy vonzák
vagy éppen taszítják egymást. Mit tegyek közéjük, hogy
ez megszűnjön? Mi az az anyag amin nem megy át a
mágneses mező?
2007. júl. 30. 14:09
1/5 anonim válasza:
A diamágneses anyagok kismértékben csökkentik a mágneses mezőt. Erős mágneses térbe helyezve a mágnes taszítja ezeket az anyagokat. A leginkább diamágneses anyagok: bizmut, pirolitikus grafit, hidrogén, víz, arany.
Néhány szupravezető belsejében sem halad át a mágneses mező. Erről itt olvashatsz:
Még egy kis érdekesség:
Válaszadó
2/5 Brain Storming válasza:
Leginkább a jó nagy távolságon nem megy át a mágnesesség! (BS)
3/5 anonim válasza:
Hát nem tudom, léteznek-e anyagok, emlyek blokkolják a mágneses mezőt, de gondolom neked valamilyen "házigyártmány" kéne, olyan viszont nincs. Levegőn, vizen áthatol, és én úgy tudom hogy a fémek sem blokkolják. Ez kicsit olyan, minthogy a gravitációs teret sem tudjuk blokkolni.
4/5 anonim válasza:
tegyél közéjük egy sorházat. hosszába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!